O nouă ediție a newsletter-ului Austrian Business News

Ambasada Austriei la București a dat publicității ediția de primăvară a newsletter-ului Austrian Business News, în care regăsiți informații recente și interesante despre economia austriacă și despre parteneritatul dintre Austria și România.

Această nouă ediție a newsletter-ului editat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei în România vine să susțină eforturile de redresare ale tuturor după provocările anului 2020, din care iată, multe se regăsesc și la începutul anului 2021.

Pentru acest an, partenerii austrieci își doresc să abordeze anul 2021 cu elan și curaj, pentru a iniția o dezvoltare pozitivă după pandemie.

Evoluția din semestrul patru al anului 2020 a fost una surprinzător de bună, iar începutul de an 2021 pare să fie unul promițător. Relațiile comerciale bilaterale România-Austria au fost marcate de o creștere a exporturilor românești către Austria, cu 3,9%. Pe de altă parte, deși în ultimul trimestru din 2020 s-a văzut posibilitatea de recuperare a decalajului în balanța economică, la nivelul întregului an exporturile Austriei către România au scăzut cu 8,1%. Totuși, anul 2021 este privit ”cu încredere” de oamenii de afaceri austrieci, iar Secția Economică din cadrul Ambasadei se așteaptă la ”o dezvoltare bilaterală pozitivă”.

Menționăm că echipa Advantage Austria București oferă consultanță firmelor austrice și organizează o serie de evenimente pe diverse teme precum infrastructura, smart mobility, smart airports, eGovernment, eCommerce și industria metalurgică. Dezvoltarea economică și cea a infrastructurii sunt pilonii deosebit de importanți, care ar putea oferi impulsul necesar dezvoltării României și care ar putea asigura implementarea unei politici economice consistente, transparente, stabilă și previzibilă. Din acest punct de vedere subliniem că în luna mai va avea loc prima misiune economică austriacă în Regiunea Centru. Detalii despre acest eveniment aici. (link la Austria Showcase: Infrastructură (advantageaustria.org))

Temele importante abordate în această ediție a newsletter-ului Austrian Business News:

  • Austria o locație sigură în perioada de criză;
  • Hödlmayr Logistics România investește în transportul multimodal;
  • Cursuri de vară 2021 – Academia Diplomatică din Viena;
  • Cooperarea dintre om și inteligența artificială;
  • Austria – model de protecție a climei în Uniunea Europeană.

Pe lângă oferta de consultanță oferită firmelor austrice și organizarea unor evenimente tip ”misiune economică” în lunile mai și octombrie, pe tematica infrastructurii și a industriei automotive, această ediție de newsletter propune și mai multe oportunități de afaceri între firme românești și austriece, în domenii precum infrastructura, smart mobility, industria metalurgică, soluții tehnologice moderne pentru tratarea deșeurilor metalice și altele.

Întregul material poate fi regăsit aici!