Povestiri si Istorie. Transpuneri in prezent, pentru un viitor comun!

In cadrul mai larg al parteneriatului dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, incepand cu 23 octombrie, Regiunea Centru si judetul Alba primesc vizita unui grup de tineri din acest land german, pentru a crea o punte peste generatii, prin cultura si voie buna. Este vorba despre un proiect educational prin care 19 tineri vor interpreta o piesa de teatru in care dau viata unor personaje istorice. Pe 28 octombrie 2016, la ora 16.00 va avea loc premiera piesei de "Teatru conectat. Povestiri si Istorie", in Sala Mare a Casei de Cultura a Studentilor din Alba Iulia. Intrarea la eveniment va fi libera.

In aceasta piesa comuna, jucata in germana, dar video-transpusa si in limba romana, grupul de teatru ”TABULARASA” din Potsdam (Germania) si elevii de la Scoala Sf. Iosif din Alba Iulia, vor vorbi despre toleranta, despre o cooperare pasnica si prietenoasa intr-un prezent si un viitor comun. Timp de 4 zile, oaspetii romanilor vor pregati noua piesa de teatru, urmand ca vineri, in ziua premierei, sa vedem cum isi imagineaza tinerii, deveniti actori, modul cum ar putea actiona marile figurile ale Istoriei. Frederic cel Mare din Brandenburg si Vlad Tepes – Dracula vor prinde viata in cadrul modern al scenei albaiuliene si vor fi fericiti sa vorbeasca din nou. Actorii vor juca rolurile personajelor din trecut transpunandu-le in prezent. Lansam astfel doritorilor o invitatie de a vedea un altfel de piesa de teatru, jucata cu si pentru tineri, dar deopotriva adresata si oamenilor mari!

Acest proiect este coordonat de Reprezentanta din Alba Iulia a Parteneriatului dintre Landul Brandenburg si Regiunea Centru, in cooperare cu ADR Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru si este finantat de Guvernul Landului Brandenburg.