„Premiile europene pentru initiative antreprenoriale”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in colaborare cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale prin Directia Generala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert Interior si Cooperatie, va anunta lansarea la nivel national a Competitiei Premiile Europene pentru Initiative Antreprenoriale – editia 2008, organizata de DG Intreprinderi si Industrie (CE).

Competitia se adreseaza nucleelor de sustinere a antreprenoriatului de nivel national, regional sau local, cum sunt autoritatile administratiei publice, parteneriatele public-private intre autoritati si intreprinzatori sau organizatii economice si programe educationale, care au dezvoltat in ultimii doi ani, proiecte in domeniul stimularii initiativelor antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale.

Daca doriti sa promovati proiectele antreprenoriale dezvoltate de dumneavoastra la nivel national, regional sau local, puteti participa la Competitia Premiile Europene pentru Initiative Antreprenoriale care va ofera oportunitatea recunoasterii eforturilor dumneavoastra, la nivel european!

Se ofera cinci categorii de premi, pentru urmatoarele categori:

  • Promovarea antreprenoriatului
  • Reducerea birocratiei
  • Dezvoltarea intreprinderii
  • Investitie in competente profesionale
  • Antreprenoriat responsabil si total

Selectia proiectelor se va face pe parcursul a doua etape. Pe parcursul etapei nationale se vor selecta, din toate proiectele de la nivelul tarii inscrise in competitie, doar doua proiecte care vor merge in etapa a doua, etapa de la nivel european. In aceasta a doua etapa, proiectele din Romania, alaturi de proiectele din alte tari vor concura pentru obtinerea premiilor pe categorii. Termenul final pentru inregistrarea aplicatiilor la etapa nationala este 1 octombrie 2008. Decernarea premiilor europene va fi realizata in luna mai a anului 2009. Juriul european care va desemna castigatorii, este constituit din personalitati reprezentative ale mediului academic, guvernamental, organizatii si ale institutiilor europene si vor premia cele mai inovative si transferabile practici. Pentru a va inscrie va trebui sa completati formularul de inscriere si celelalte materiale de promovare care se regasesc pe website-ul: www.mimmc.ro , sectiunea Premiile Europene pentru Antreprenoriat.

Pentru mai multe informatii accesati punctul national de contact:Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Directia Generala pentru IMM, Comert Interior si Cooperatie, www.mimmc.ro, Str. Poterasi, Nr.11, Sector 4, 040263- Bucuresti, Romania. Persoana de contact: Ileana Modreanu, consilier superior, ileana.modreanu@mimmc.ro.
Adresa de website dedicat Competitiei European Enterprise Awards, www.european-enterprise-awards.org