Prima misiune economică austriacă în Regiunea Centru

Ambasada Austriei la București, prin Secția Comercială, organizează un important eveniment de cooperare între firmele austriece și cele românești, în perioada 17-20 mai 2021. Pentru prima dată, această misiune economică va viza și trei orașe din Regiunea Centru  pentru prezentarea oportunităților de cooperarea bilaterală și pentru dezvoltarea investițiilor în domeniul infrastructurii. ADR Centru va acorda sprijin delegației austriece pentru a se întâlni cu oameni de afaceri din regiunea noastră, până în prezent fiind transmise peste 150 de invitații către firme din toate județele, pentru a participa la evenimentele din Brașov, Sibiu și Alba Iulia.

La nivelul Regiunii Centru activează mai multe firme cu capital austriac, care au avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro și unde lucrează mai mult de 5.000 de oameni. Consecventă misiunii sale de a contribui activ la dezvoltarea durabilă, echitabilă și inteligentă a Regiunii Centru – respectiv a județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu – Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru, susține toate demersurile pentru impulsionarea și diversificarea investițiilor din sectorul privat, precum și cooperarea internațională în domeniul afacerilor.

Pentru acest an, partenerii austrieci își doresc să abordeze cu elan și curaj sectoarele cheie ale economiei, pentru a iniția o dezvoltare pozitivă după pandemie. Relațiile comerciale bilaterale România-Austria au fost marcate anul trecut de o creștere a exporturilor românești către Austria, cu 3,9%.

Din acest punct de vedere, ADR Centru vă propune să acordați atenție primei misiuni economice austriece organizate în Regiunea Centru de către Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei. Această misiune economică vizează domeniul infrastructurii, cu aplicabilitate asupra tehnologiilor din infrastructura rutieră, asupra tehnologiilor urbane și al proiectelor derulate pe aeroporturi. Scopul evenimentului este de a contura participanților o vedere de ansamblu asupra provocărilor acestui sector din România și de a facilita acestora încheierea de noi parteneriate cu firmele locale.

Misiunea economică programată a se desfășura în luna mai 2021 la București și în Regiunea Centru, vine ca urmare a faptului că mai multe companii austriece active în domeniul infrastructurii, respectiv al tehnologiei din infrastructura rutieră, al tehnologiilor urbane („Smart Cities”), al proiectelor derulate pe aeroporturi („Smart Airports”) sunt interesate de posibilitățile de colaborare, de derulare a unor proiecte comune cu firmele locale și de investiții în domeniile infrastructurii rutiere & tehnologie urbană etc. Astfel, la invitația Ambasadei Austriei și cu sprijinul autorităilor publice locale, beneficiind inclusiv de susținerea ADR Centru, investitorii austrieci vor vizita orașele București, Brașov, Sibiu și Alba Iulia, unde se vor întâlni cu reprezentanții administrației publice și cu oameni de afaceri. ADR Centru a transmis peste 150 de invitații firmelor din Regiunea Centru interesate să colaboreze cu parteneri austrieci.

Din delegația austriacă fac parte, în acest moment, ofertanți de sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată (firmele EBE Solutions și Gmundner Fertigteile), dezvoltatori de proiecte din domeniul protecției mediului și al tehnologiei urbane (firma ContraPlusUltra și Institutul austriac de cercetare în tehnologie, AIT Austrian Institute), tehnologii pentru construcția și iluminarea clădirilor (firma Berger), soluții de înaltă eficiență energetică pentru transmiterea căldurii și a agentului termic (firmele Klinger Fluid Control și Ingrid Blecha) și, nu în ultimul rând, ofertanți de sisteme de securitate pentru aeroporturi și soluții împotriva incendiilor (firmele Dynell și Rosenbauer International).

Detalii privind activitatea Secției Comerciale a Ambasadei Austriei veți regăsi pe pagina https://www.advantageaustria.org. ADVANTAGE AUSTRIA este organizația de promovare a economiei austriece din cadrul Camerei Economice a Austriei. Echipa Advantage Austria București – respectiv Secția Comercială a Ambasadei Austriei – oferă consultanță firmelor austrice și organizează o serie de evenimente pe diverse teme precum infrastructura, smart mobility, smart airports, eGovernment, eCommerce, industria metalurgică și adoptarea de noi tehnologii în mai multe domenii.

Înscrierile și confirmările de participare la ”Misiunea Economică AUSTRIA SHOWCASE: Infrastructură” se fac direct către echipa ADVANTAGE AUSTRIA, persoană de contact doamna Mihaela Dinu,  tel. +40 372 068 900, email: bukarest@advantageaustria.org sau accesând următorul link.