Programul Erasmus + 2021-2027 a fost lansat Comisia Europeană a publicat primul apel de proiecte în cadrul noului program Erasmus +

Comisia Europeană a publicat primul apel de proiecte în cadrul noului program Erasmus+. Programul Erasmus+ 2021-2027 oferă peste 26,2 miliarde euro pentru a sprijini mobilitatea și cooperarea.

A fost lansat noul program Erasmus+ 2021-2027, cel mai cunoscut program de finanțare al UE pentru activități în domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Au fost , de asemenea, publicate primul program de lucru anual și apelul de proiecte 2021. În funcție de categoria proiectelor, termenele limită pentru depunerea cererilor vor fi între lunile mai – noiembrie. Mai multe detalii despre apelurile lansate și termenele de depunere pot fi găsite la capitolul 5 din documentul anexat.

Bugetul total al programului este de 26,2 miliarde euro, comparativ cu 14,7 miliarde euro pentru 2014-2020. Bugetul va fi completat cu aproximativ 2,2 miliarde euro din instrumentele externe ale UE.

Cu acest buget sporit, Erasmus+ va fi mai incluziv, mai digital și mai verde. Acesta va include ințiativa DiscoverEU, care oferă tinerilor de 18 ani posibilitatea de a obține un abonament feroviar european pentru a călători, a învăța din alte culturi și a întâlni colegi europeni.

Programul pentru perioada 2021-2027 sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa. În același timp, programul:

  • sprijină Pilonul european al drepturilor sociale
  • pune în aplicare Strategia UE pentru tineret 2019-2027
  • dezvoltă dimensiunea europeană în domeniul sportului.

Citiți mai multe despre noile caracteristici ale programului aici

Solicitanți eligibili: Orice organism public sau privat activ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare în cadrul programului Erasmus+. În plus, grupurile de tineri active în domeniul tineretului, dar nu neapărat în contextul unei organizații de tineret, pot solicita finanțare pentru mobilitatea în scopul învățării pentru tineri și lucrătorii tineri, precum și pentru parteneriate strategice în domeniul tineretului.

Mai multe detalii despre ghidul programului gasiti aici

Documente

Programul Erasmus+