REGIUNEA CENTRU RASPUNDE ACTIV PROVOCARILOR DEZVOLTARII REGIONALE

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia va participa cu stand propriu, pe langa celelalte sapte Agentii din tara, la evenimentul “OPEN DAYS – Ziua Regiunilor”, organizat de MDLPL pentru a celebra Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor. Evenimentul va avea loc in data de 13 octombrie 2008, in Piata George Enescu din Bucuresti si va reflecta interesul celor sase judete din Regiunea Centru pentru promovarea conceptului de dezvoltare regionala.

In luna octombrie va avea loc evenimentul „OPEN DAYS – Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor”, cu tema „Regiuni si orase intr-o lume a provocarilor”, ce va fi reflectata intr-o serie de evenimente gazduite de statele membre ale Uniunii Europene. In acest context, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor organizeaza un eveniment pentru promovarea conceptului de dezvoltare regionala si a potentialului celor 8 regiuni din Romania, in data de 13 octombrie 2008, la Bucuresti, in Piata Geroge Enescu. La acest eveniment va participa, cu un stand propriu, si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru a prezenta problemele punctuale ale dezvoltarii regionale durabile, precum si pentru a creste gradul de constientizare al publicului cu privire la continutul politicilor regionale. Vor fi prezenti la acest eveniment, in calitate de invitati, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai mediului de afaceri si ai organizatiilor neguvernamentale, mass media, precum si publicul larg.
Pentru promovarea regiunilor de dezvoltare, a oportunitatilor de investitii si a punctelor de atractie din judetele fiecarei regiuni, intr-un cort deschis publicului larg vor fi prezentate regiunile din Romania, precum si oportunitatile oferite de fiecare dintre ele. Evenimentul include o prezentare a traditiilor populare ale fiecarei regiuni, o expozitie cu lucrari de pictura ale elevilor din scolile de arta din regiuni, precum si un „colt verde” destinat proiectelor cu componenta de mediu. In cadrul evenimentului, participantii vor putea discuta cu reprezentantii fiecarei Agentii pentru Dezvoltare Regionala, dar vor putea participa si la un workshop destinat abordarilor multisectoriale in dezvoltarea regionala. In acest cadru se vor dezbate coeziunea teritoriala regionala si bunele practici in utilizarea fondurilor pentru dezvoltarea regiunilor.

„Un asemenea eveniment de promovare este binevenit, in special in acest moment, cand Programul Operational Regional trece din faza de promovare in cea de implementare a primelor proiecte. Ne bucuram ca am primit sprijinul celor sase judete din Regiunea Centru – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – care conlucreaza eficient in procesul de promovare a oportunitatilor de dezvoltare regionala si vom prezenta participantilor la manifestare cele mai importante realizari si atractii ale regiunii noastre”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, inainte de evenimentul „OPEN DAYS – Ziua Regiunilor.

Va invitam sa fiti alaturi de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, luni 13 octombrie 2008, incepand cu ora 12.00, in cadrul pavilionului expozitional din Piata George Enescu din Bucuresti, pentru a sublinia importanta promovarii durabile a Regiunii Centru.
Alba Iulia
10.10.2008