UPDATE: Seminar ”Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor si dezvoltarea afacerilor cu ajutorul solutiilor moderne din domeniu TIC

Beneficiind de prezența la eveniment a managerilor unora dintre cele mai importante firme de IT din județul Harghita, dar și a reprezentanților Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, firmele participante au avut posibilitatea să asiste la prezentări cu privire la cele mai noi soluții informatice care vor fi implementate la nivelul companiilor, în scopul îmbunătățirii performanțelor sistemelor de producție, management și promovare.
Totodată, experții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru și ai Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale au oferit participanților informații cu privire la sursele de finanțare care pot fi accesate de companii pentru achiziția și implementarea acestor soluții TIC.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Enterprise Europe Network – cea mai mare rețea Europeană de sprijin și consultanță în dezvoltarea afacerilor. Fiind prezentă în peste 50 de țări prin intermediul a mai mult de 600 de organizații membre, printre care se numără și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, rețeaua Enterprise Europe Network este cea mai amplă inițiativă a Comisiei Europene în domeniul dezvoltării competitivității IMM-urilor și antreprenorialului, toate serviciile oferite de Rețea fiind gratuite.

Seminarul s-a adresat în special IMM-urilor și companiilor dornice să își dezvolte afacerea, dar a fost, de asemenea, deschis participării tuturor organizațiilor și instituțiilor cu atribuții și implicare în dezvoltarea mediului de afaceri local și regional. Înregistrarea la eveniment a fost gratuită participanții fiind invitați să descifreze tainele domeniului TIC și să identifice modalitățile optime de valorificare a potențialului de dezvoltare a afacerilor oferite de acesta.