Vino cu noi și plantează un copac!

Ești gata să faci mai mult pentru a ajuta planeta?

Centrul Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – vă propune în 6 mai 2022, o activitate în aer liber, pe parcursul căreia încurajăm activitatea fizică, petrecerea timpului în mod plăcut în mijlocul naturii. Timp de câteva ore vom contribui fiecare la îmbunătățirea calității aerului, vom discuta despre prioritățile și acțiunile Comisiei Europene în privința protejării mediului și vom pune în practică implicarea publică în domeniul ecologiei, prin plantarea de puieți. Cu sprijinul Direcției Silvice Alba și al cetățenilor ce vor să participe, vă invităm să plantăm puieți de molid în Munții Șureanu, pe o suprafață de teren ce are nevoie de împădurire.

Numărul participanților la acest eveniment nu poate fi mai mare de 50 de persoane. De aceea, dacă doriți să participați, vă rugăm să vă înscrieți online până 3 mai 2022, prin completarea formularului următor: https://forms.gle/QVBh9JvW1AQKEqtY9 (consultați și informare GDPR). Veți primi ulterior din partea Europe Direct Regiunea Centru, confirmarea de participare, precum și informații punctuale referitoare la participarea la acțiune.

”Fiecare poate face ceva pentru protecția mediului, de la reducerea consumului de energie sau resurse naturale, la reciclare sau regenerarea naturii prin împădurire, mai ales acum că temperatura medie globală a crescut deja cu 1,3 grade Celsius. Conform studiilor, creșterea temperaturii medii globale cu 1,5 – 2 grade Celsius va amplifica dezastrele climatice, incendiile și inundațiile, care sunt tot mai frecvente. Suntem responsabili pentru viitorul celor care se nasc în acești ani și lor trebuie să le lăsăm o planetă verde și curată. La asta trebuie să contribuim fiecare! Pe lângă proiectele europene pe care le gestionăm, prin această activitate în aer liber noi propunem cetățenilor din județul Alba  să contribuie alături de noi la revigorarea pădurilor și curățarea aerului. Prin această activitate dorim să subliniem importanța pe care UE o acordă problemelor generate de schimbările climatice, susținerea trecerii la o economie circulară, refacerea biodiversității și reducerea poluării”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru …… mai multe detalii.

                                                                                                                                                                                                                                                               Alba Iulia, 18.04.2022