Workshop organizat de ADR Centru pentru oamenii de afaceri interesati de procedurile de achizitii publice

Peste 50 de reprezentanti ai mediului de afaceri din Regiunea Centru, precum si din judetele Hunedoara, Cluj si Bihor, care au in derulare sau intentioneaza sa implementeze proiecte cu fonduri nerambursabile, au participat azi, la Hotel Parc din Alba Iulia, la workshop-ul „Politici de folosire eficienta a fondurilor Uniunii Europene de catre IMM-uri, in vederea realizarii de achizitii publice”. ADR Centru a organizat acest eveniment, cu participare gratuita, in cadrul proiectului BISNet Transylvania, pentru a-i informa pe oamenii de afaceri despre prevederile legislative in domeniul achizitiilor publice si modul de alegere a procedurii corecte.

Evenimentul s-a adresat in special firmelor, dar au participat si reprezentantii altor organizatii care beneficiaza de finantari ale Uniunii Europene sau de fonduri publice. Workshop-ul a adus in atentia participantilor subiecte de interes in domeniul achizitiilor publice, referitoare la: legislatia in vigoare, planificarea si alegerea procedurii potrivite pentru o achizitie publica, elaborarea contestatiilor in procedurile de achizitii, precum si momentul oportun pentru depunerea acestora, dar si referitor la elementele obligatorii de publicitate si transparenta. Pentru informarea corecta si cu informatii de ultima ora a participantilor, ADR Centru l-a invitat pe domnul ec. Alin Ivan, CMC in cadrul firmei Svasta Integrated Consulting Group Bucuresti, care a moderat evenimentul, impreuna cu doamna Simona Barsan, director in cadrul institutului CENTI Cluj-Napoca. Pe parcursul a mai mult de 10 ore participantii au dezbatut studii de caz, au identificat solutii practice la diverse spete intalnite si invitatii, alaturi de expertii ADR Centru au raspuns intrebarilor punctuale ale celor prezenti.

”Acest eveniment este organizat impreuna cu Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Optoelectronica (INOE 2000) filiala ICIA Cluj-Napoca, prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI si se inscrie in programul de activitati al proiectului BISNet Transylvania. Suntem preocupati permanent de transferul de cunostinte si bune practici catre reprezentantii mediului de afaceri, deoarece, in conditiile in care proiectele derulate de catre comunitatea de afaceri sunt eficiente, fondurile publice sunt absorbite cu scopul concret de dezvoltare tehnologica si creare de locuri de munca bine platite. Proiectul BISNet Transylvania pe care il derulam in parteneriat cu ADR Nord-Vest este finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate si Inovare, CIP 2007-2013 si este implementat de cei 7 parteneri ai consortiului in calitate de membrii ai Enterprise Europe Network”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.