Clinica medicala de top la Sibiu

In urma cu cinci ani, Clinica medicala „Polisano” din Sibiu era doar cu putin mai avansata ca atunci cand incepuse intreaga aventura, in urma cu inca un deceniu. In 1993, totul se reducea la o locatie modesta, cu cinci cabinete. In timp, numarul pacientilor a crescut atat de mult, incat a fost nevoie de o investitie importanta.

Din fericire, primul spital de zi cu investitie privata din Sibiu a beneficiat de fonduri Phare pentru realizarea unui nou bloc operator. Astfel a aparut ceea ce avea sa intre in constiinta a mii de romani, si in sufletul multor bolnavi salvati de la boli grave, ca fiind Centrul Medical „Polisano”.
Fondurile Phare au facut ca acest centru medical sa beneficieze de un centru de analize de nivel european. Asa ca acum vorbim de un spital deosebit, cu dotari de milioane de euro si un standard pentru clinicile private romanesti. Acum clinica este probabil una dintre cele mai bine dotate, cu o zona de tratament pentru procedurile de ambulator si mai multe cabinete de consultatie, carora li se adauga un spital cu 50 de paturi si doua sali de operatie ultramoderne. Schimbarea s-a produs in 2003, cand a fost depus spre finantare un proiect in cadrul componentei de creditare a Programului Phare 2001, proiect care avea un buget total de 95.000 euro, din care finantarea din fonduri europene a ajuns la valoarea de 50.000 euro. Din acesti bani a fost achizitionata aparatura medicala laparoscopica si, prin intregul proiect, au fost create 40 de locuri de munca in blocul operator si inca 100 in intreaga clinica.

Acum, Centrul Medical „Polisano” isi desfasoara activitatea intr-o cladire cu trei nivele, detinand cabinete de specialitate in toate domeniile medicale. La „Polisano” se realizeaza chiar si operatii estetice, iar printre clienti se numara cetateni italieni si spanioli. In plus, tot la Sibiu, a fost creat ulterior si laboratorul de inseminare in-vitro, unde au fost realizate aproape 500 de inseminari, cu o rata de reusita de trei ori mai mare decat media europeana.

Din fericire, fondurile europene nu au reprezentat decat imboldul necesar pentru dezvoltarea activitatii Centrului Medical „Polisano” din Sibiu. Acum se doreste extinderea clinicii, prin construirea unui nou corp de cladire. Medicii apreciaza ca este imperios necesara dezvoltarea sectiei de pediatrie si este posibil sa depuna o noua aplicatie pentru fonduri europene, de aceasta data prin intermediul instrumentelor structurale.