Proiect „Califica-te pentru viitorul tau”

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru implementeaza incepand luna mai a anului 2014 proiectul „Califica-te pentru viitorul tau!” avand ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman si imbunatatirea calitatii fortei de munca din Regiunea Centru, prin dezvoltarea si implementarea unor activitati de consiliere/orientare si programe de formare profesionala continua.

Proiectul „Califica-te pentru viitorul tau!” este implementat de un consortiu format din 5 organizatii partenere din 3 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti-Ilfov, Centru si Nord-Vest, coordonate in calitate de Partener Lider de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov.

Principalele activitati ale proiectului constau in:

  • Furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala;
  • Realizare de Cursuri de formare profesionala, pentru meseriile de: Comerciant – vanzator marfuri alimentare; Bucatar; Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie; Patiser; Lucrator in comert; Camerista.

Prin aceste servicii ne propunem sa aducem beneficii unui grup tinta format din minim 720 de angajati, in special persoane necalificate sau cu un nivel scazut de calificare, din una din cele 3 regiuni de implementare ale proiectului: Bucuresti-Ilfov, Centru sau Nord-Vest.

In ceea ce priveste responsabilitatile ADR Centru in implementarea acestui proiect, rolul nostru este de a oferi posibilitatea de participare la cursuri de formare profesionala in meseriile de patisier si ospatar, pentru cel putin 75 de angajati din Regiunea Centru.

Cursurile sunt prevazute a fi organizate in prima parte anului 2015 in judetul Alba, perioada si locatia exacta de desfasurare urmand a fi stabilite dupa finalizarea procesului de inscriere si completarea grupelor de cursanti. Durata de desfasurare a cursurilor este de 360 de ore pentru cursul de Patiser si 720 de ore pentru cursul de Ospatar.

Cursurile sunt destinate persoanelor care indeplinesc in mod cumulativ urmatoarele conditii:

  • Sunt angajati (in orice sector cu exceptia Administratiei Publice si Educatiei);
  • NU au studii superioare;
  • NU au nici o calificare sau echivalent sau un certificat CNFPA / ANC pentru meseria pentru care vor urma un curs in cadrul proiectului.

In selectia participantilor va fi acordata prioritate acelor persoane care au cel mai redus nivel de calificare, ei reprezentand grupul tinta principal al proiectului ”Califica-te pentru viitorul tau”.

Persoanele interesate de participarea la aceste cursuri de formare profesionala sunt invitate sa descarce Chestionarul de preselectie atasat mai jos si sa ni-l transmita completat la adresa de email: laurentiu.david@adrcentru.ro.
Pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la proiectul ”Califica-te pentru viitorul tau” si activitatile sale va invitam sa ne contactati la coordonatele: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, persoana de contact: Laurentiu David – Responsabil comunicare proiect, Email: laurentiu.david@adrcentru.ro, Tel: 0358 – 401276, int. 463. De asemenea, va invitam sa accesati pagina de internet a proiectului ”Califica-te pentru viitorul tau”, la adresa de internet www.califica-te.ro.

Investeste in oameni!
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritara: 2. „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie: 2.3. „Acces si participare la FPC”
Titlul proiectului: „Califica-te pentru viitorul tau!”
Contract: POSDRU/164/2.3/S/138740