Realizarea de parteneriate la nivelul regiunii precum si cu institutii din alte regiuni din Romania sau Europa reprezinta o conditie importanta a dezvoltarii unei regiuni. ADR CENTRU are un rol important si participa in mod activ la facilitarea schimbului de bune practici, transfer de experinta si know-how in interiorul si in afara regiunii prin intermediul proiectelor pe care le-a realizat si pe care si le propune in viitor.

CHESTNUT – ”CompreHensive Elaboration of STrategic plaNs for sustainable Urban Transport”

În perioada decembrie 2016 –mai 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a implementat la nivelul Regiunii Centru proiectul CHESTNUT – ”CompreHensive Elaboration of STrategic plaNs for sustainable Urban Transport”, în traducere: ”CHESTNUT – Elaborarea CompreHensivă a Planurilor Strategice pentru Transport Urban Durabil”.  Acest proiect a fost finanțat în cadrul primului apel al Programului Transnațional Dunărea […]

FORESDA – ”Forest-based cross-sectoral value chains fostering innovation and competitiveness in the Danube region”

În perioada ianuarie 2017 – iunie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru s-a implicat activ în implementarea la nivelul Regiunii Centru a proiectul FORESDA – ”Forest-based cross-sectoral value chains fostering innovation and competitiveness in the Danube region”, în traducere: ”FORESDA – Promovarea competitivității și inovării lanțurilor valorice trans-sectoriale forestiere în Regiunea Dunării”. Acest proiect a […]

”Califica-te pentru viitorul tau!”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada mai 2014 – decembrie 2015 proiectul „Califica-te pentru viitorul tau!”, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Detalii

ID:WOOD – ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada septembrie 2012 – decembrie 2014 proiectul ID:WOOD – ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”, finantat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei, Axa Prioritara – Facilitarea si inovarea in domeniul antreprenorial, Domeniul de interventie – Dezvoltarea unui mediu propice inovarii antreprenoriale.

Detalii

PROMOBIO – “Promovarea Initiativelor Regionale in Domeniul Bioenergiei”

Proiectul “PROMOBIO – Promotion to Regional Bioenergy Initiatives”, a fost finantat de Comisia Europeana, prin programul Inteligent Energy Europe, fost implementat în perioada iunie 2011 – mai 2014. Proiecul şi a fost initiat de catre Institutul pentru Cercetari Forestiere – Metla din Finlanda, in parteneriat cu Centrul de Cercetari Tehnice VIT – Finlanda, Bioenergia 2020 – BE2020 – Austria, Agentia Nationala pentru Conservarea Energiei – Polonia, Universitatea de Agricultura Nitra – Slovacia si doi parteneri romani: Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Detalii

I4Food „Cooperare interregionala pentru industrii alimentare regionale competitive si durabile”

Industria alimentara ocupa un loc important in economia Regiunii Centru. La sfarsitul anul 2010 numarul salariatilor din industria alimentara reprezenta aproape 12% din totalul salariatilor din industrie, iar cifra de afaceri a firmelor din industria alimentara avea o pondere de 17,7% in totalul cifrei de afaceri a firmelor din industrie. In Regiunea Centru exista firme mari in industria alimentara care au ocupat deja o pozitie solida atat pe piata interna, cat si pe piata externa. Exista de asemenea, un potential deosebit, inca putin exploatat, pe care il avem in zona produselor traditionale si a micilor producatori, acesta putand fi valorificat prin aplicarea unor politici adecvate de sprijinire a acestora.  

Detalii

DIFASS – „Dezvoltarea de asistenta financiara interregionala si instrumente de tip non-grant pentru IMM-uri”

Implementarea in Regiunea Centru a instrumentelor financiare destinate sectorului IMM reprezinta o activitate pentru care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru detine o experienta si expertiza dobandite in cei peste 10 ani de activitate. In perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014 ADR Centru a implement un proiect european prin intermediul caruia s-a urmarit sprijinirea sectorului IMM din Regiunea Centru. Proiectul DIFASS – „Dezvoltarea de asistenta financiara interregionala si instrumente de tip non-grant pentru IMM-uri” a fost finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului INTERREG IVC, fiind implementat de un consortiu format din 26 de parteneri, provenind din 16 tari din Europa.

Detalii

„Practica – primul pas pentru cariera ta”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada februarie 2011 – mai 2013, la nivelul Regiunii Centru, proiectul „Practica – primul pas pentru cariera ta”, finantat in cadrul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”. Prin intermediul acestui proiect, peste 600 studenti au beneficiat de sprijin în efectuarea stagiilor de practica și de servicii de consiliere si orientare profesionala in scopul unei mai bune insertii pe piata muncii.
Detalii

„Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru”

In perioada septembrie 2009 - august 2011 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, impreuna cu parteneri transnationali GIP-FIPAG Groupement d’intérêt public Formation et insertion professionnelles de l’académie de Grenoble - Franta si Berufsförderungswerk des Bauindustrieverbandes Berlin-Brandenburg – Germania, au implementat proiectul „Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru” cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Detalii