ADR Centru vă invită la conferinţa internaţională a clusterelor în orașul Covasna, în 6 septembrie 2013

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Asociaţia Clusterelor din România CLUSTERO şi clusterul Green Energy vă invită să participaţi la cea de a 3-a ediție a Conferinței Internaționale a Clusterelor care va avea loc la Hotel Hefaistos din Covasna, în data de 6 septembrie 2013, începând cu ora 11.00.

Conferinţa îşi propune să reunească clustere din România, Ungaria, Austria, dar şi din alte ţări din Europa, având ca şi teme comune de dezbatere: legislaţia europeană privind sprijinirea şi finanţarea clusterelor, cooperarea între clustere, internaţionalizarea clusterelor, programe de finanţare pentru integrarea firmelor în lanţurile de furnizori sau clustere etc.

Firmele din regiune, dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale, Universităţile, Institutele de cercetare, Camerele de Comerţ şi alţi actori regionali implicaţi în dezvoltarea locală şi regională sunt invitaţi să afle mai multe despre avantajele oferite de structurile de tip cluster, precum şi despre serviciile de inovare şi internaţionalizare de care pot beneficia în cadrul Enterprise Europe Network.

Enterprise Europe Network este cea mai mare reţea de sprijin pentru afaceri şi inovare din Europa, având peste 600 de reprezentanţi în toate regiunile statelor membre ale Uniunii Europene precum şi în ţări din Asia, America şi Africa. Scopul acesteia este de a facilita accesul firmelor la servicii de internaţionalizare a afacerii, inovare, informare. Clusterele sunt un partener strategic al Enterprise Europe Network, în misiunea acesteia de a creşte competitivitatea regiunilor, de a crea o cultură a cooperării, de a stimula internaţionalizarea şi a încuraja transferul de cunoaştere şi expertiză.

“ADR Centru este organizaţia care a înfiinţat primul cluster de cercetare din Regiunea Centru: clusterul RenERg EuReg şi este un membru activ în alte clustere înfiinţate în regiune: Green Energy, ETREC, Asociaţia Clusterelor din România. Serviciile noastre se adresează atât IMM-urilor membre sau nemembre în structuri de tip cluster, precum şi asociaţiilor de întreprinzători, organizaţiilor care asigură managementul clusterelor şi altor structuri de sprijin pentru afaceri”, a declarat domnul Simin Creţu, director general ADR CENTRU.

Vă invităm să vă înscrieţi la eveniment până miercuri, 4 septembrie 2013, la următoarele coordonate: office@adrcentru.ro, fax. 0258818613.

Pentru informații suplimentare privind serviciile de sprijin de care puteți beneficia prin intermediul rețelei Enterprise Europe Network, reprezentată în Regiunea Centru de consorțiul BISNet Transylvania, puteți contacta experţii ADR Centru la tel: 0358 401 276, int. 462, e-mail: office@adrcentru.ro, persoană de contact Andreea Potinteu sau direct la sediul ADR Centru, Alba Iulia, Str. Decebal, nr. 12. Website: www.bisnet-transylvania.ro.