Adriatic Danubian Cluster

Institutul de Prognoza Economica (IPE), in calitate de partener al Proiectului „Adriatic Danubian Clustering” (ADC), finantat din fonduri europene prin Programul Operational South East Europe (SEE) 2007- 2013, lanseaza IMM-urilor din Romania invitatia de a se implica in aceasta initiativa.

Proiectul ADC isi propune identificarea in zona Adriatico-Dunareana a unor firme si/sau clustere cu activitati in sectoarele strategice competitive ale economiilor celor noua tari participante la proiect, precum si facilitarea comunicarii si impartasirii de experiente comune intre acestea.

Proiectul este coordonat de Regiunea italiana Veneto, binecunoscuta pentru experienta in domeniul activitatilor antreprenoriale, celelalte tari partenere in proiect fiind: Bulgaria, Italia (cu patru regiuni: Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna si Molise), Slovenia, Ungaria, Croatia, Serbia, Muntenegru si Bosnia-Herzegovina.

Domeniile de activitate vizate in cadrul acestui proiect, pentru crearea unor retele transnationale colaborative eficiente, sunt: sectorul Agroalimentar, Construirea si modernizarea locuintelor, Logistica si Mecatronica.

Intr-o prima etapa a proiectului, se are in vedere inscrierea firmelor interesate in cadrul unei baze de date comuna celor noua tari partenere, structurata pe cele patru sectoare prioritare, creandu-se astfel o platforma virtuala, care va facilita initierea si consolidarea relatiilor de colaborare dintre companiile participante.

Inscrierea in aceasta baza de date se poate face prin completarea formularului atasat acestei informari si transmiterea lui catre echipa de proiect din cadrul IPE, la una dintre adresele de email: Dr. Carmen Pauna – coordonator proiect pauna_carmen@ipe.ro, Dr. Gabriela Frentz gabriela_frentz@ipe.ro sau Drd. Gabriela Bilevsky g_bilevsky@ipe.ro .

Informatii suplimentare despre proiectul „Adriatic Danubian Clustering” (ADC) pot fi obtinute accesand pagina de internet a acestuia la adresa http://www.adcproject.eu/ sau in mod direct, la coordonatele de contact mai sus mentionate.