AFACERI.EU

Desii domeniile .eu nu mai reprezinta de mult o noutate pentru utilizatorii internetului, avantajele folosiri acestui element de identitate, in special in promovarea afacerilor sunt inca foarte putin cunoscute. In cele ce urmeaza vom incerca sa aducem in prim plan si sa va familiarizam cu cateva dintre aceste beneficii. Astfel:

  • Domeniile .eu sunt accesibile pentru 500 de milioane de europeni din 27 de tari.
  • O adresa .eu este mai putin anonima decat un domeniu generic.
  • Cu o adresa .eu poti arata ca esti deschis oportunitatilor de afaceri in intreaga Europa.
  • Registrarii .eu precum si EURid, registrul .eu, ofera suport pentru clienti in marea majoritate a limbilor europene.

Dar pentru a intelege mai bine aceasta initiativa a Uniunii Europene iata cateva date istorice:

Prima initiativa de a stabili .eu ca un domeniu european de nivel superior (TLD) a fost efectuata in 1999 de Consiliul European. Ulterior, organizatia non guvernamentala EURid a fost desemnata in mai 2003 ca operatorul inregistrarii .eu.

.eu TLD a fost adaugat la zona root a Sistemului de Nume de Domenii pe Internet in martie 2005. Acest lucru inseamna ca, din punct de vedere tehnic, .eu a existat din momentul respectiv.

Intre 7 decembrie 2005 si 6 aprilie 2006, regsitrul .eu a inceput sa accepte solicitari de nume de domeniu in numar limitat. Numai acele persoane fizice si juridice care detineau un tip de protectie legala pentru un nume intr-un Stat Membru al Uniunii Europene au fost eligibile pentru a solicita nume de domeniu in respectiva etapa.

Pe 7 aprilie 2006, EURid a deschis .eu TLD pentru inregistrarea generala pe principiul strict primul venit, primul servit.

In prezent orice companie sau organizatie cu sediul in Uniunea Europeana si orice persoana fizica domiciliata in UE sunt eligibile pentru a inregistra un nume de domeniu .eu.

Informatii suplimentare despre inregistrarea domeniilor .eu pot fi obtinute accesand pagina de internet a operatorului EURid, la adresa: http://www.eurid.eu/ro

Documente

Afaceri.eu