Conferință și întâlniri de afaceri online pe tema bioeconomiei – 5 Iunie 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați vineri, 5 iunie 2020, la o conferința pe teme de  bioeconomie, eveniment online organizat de Agenția de Dezvoltare Economica din Brandenburg cu sprijinul Enterprise Europe Network.

În calitate de organizaţie membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru vă aduce la cunoștință oportunitatea de a participa la  Conferința despre bioeconomie organizata online de Agenția de Dezvoltare Economica din Brandenburg în 5 iunie 2020. Evenimentul dorește sa conecteze participanții din diferite sectoare și regiuni, în special firme și organizații de cercetare din Germania si Europa. Prin înscriere puteți  să vă programați întâlniri cu cele peste 241 de companii deja înscrise, cu potențiali parteneri de afaceri sau parteneri pentru proiecte de cercetare.

Bioeconomia este percepută ca un domeniu intersectorial major și este promovată adesea ca subiect al specializării inteligente pentru regiuni și companii prin faptul că poate contribui la exploatarea optimă a materiilor prime și deșeurilor, produselor intermediare și produselor biologice. Pentru ca firmele, institutele de cercetare si in special IMM-urile din domeniu să implementeze o bioeconomie durabilă, un pas semnificativ în direcția corectă implică stabilirea unor legături mai puternice între actorii din diferite sectoare,.

Scopul si obiectivele conferinței:

Cluster Food Industry Brandenburg, Materiale Plastice și Chimice Brandenburg, Turism Brandenburg, precum și Clusterul pentru Sănătate din Berlin-Brandenburg s-au unit din nou cu Rețeaua Enterprise Europe pentru a discuta aceste subiecte într-o manieră orientată spre rezultate cu specialiști renumiți și antreprenori cu experiență.

Obiectivul general al celei de-a 4-a Conferințe despre Bioeconomie din Brandenburg este de a reuni participanții într-o abordare intersectorială pentru a crește capacitatea de a inova, de a utiliza resursele mai eficient și de a fi mai competitivi cu procesele și produsele biologice. Brandenburg oferă condiții ideale pentru cercetarea bioeconomică cu rețeaua sa de centre de cercetare și site-uri industriale.

Companiile și institutele de cercetare, universitățile din Regiunea Centru interesate în dezvoltarea de colaborări pe teme de bioeconomie cu organizații similare din landul Brandenburg se pot înscrie la conferință și la sesiunea de întâlniri bilaterale online.

Având în vedere parteneriatul de aproape 20 de ani dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, ADR Centru poate intermedia găsirea de parteneri de afaceri sau alte parteneriate între organizații din cele două regiuni.

Avantajele participării:

  • găsirea de noi parteneri de afaceri pentru un acces mai ușor la piața din Europa și nu numai
  • găsirea de noi parteneri pentru proiecte transnaționale de cercetare, dezvoltare și inovare
  • găsirea de parteneri pentru un transfer internațional de tehnologie
  • preluarea de exemple de bune practici din Europa
  • informarea cu privire la oportunitățile de finanțare existente la nivel internațional

Cum poți participa: Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierea poate fi făcuta aici până cel târziu în 4 iunie 2020. 

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru îți stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare pentru înregistrare dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu@adrcentru.ro.