Ce li se pregateste firmelor mici si mijlocii in perspectiva fondurilor UE 2014-2020?

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Ministerul Economiei au organizat in data de 21 mai 2013 Forumul National al IMM-urilor avand ca tema Strategiile nationale si regionale pentru perioada de programare 2014-2020.

In cadrul acestui eveniment conducerea CNIPMMR a prezentat un set de propuneri de axe si sub-axe destinate IMM-urilor, ce ar trebui incluse in programele operationale in perioada de programare 2014-2020.

Dezbaterile purtate in jurul acestei teme au oferit cateva indicii cu privire la modul de alocare a finantarilor pentru IMM-uri in urmatorii 7 ani. Astfel, domnul Gabriel Friptu, director fonduri UE in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a declarat: ”In mod sigur nu va mai exista primul venit – primul servit, va exista competitie intre proiecte, dar vom avea grija sa nu comparam tipuri diferite de proiecte.” De asemenea, CNIPMMR a propus o axa prioritara speciala, in Programul Operational Regional, dedicata microintreprinderilor si un Domeniu special in cadrul POSDRU pentru formarea de specialisti pentru profesiile noi ale smart-economiei.

Discuțiile nu au ocolit strategiile de promovare a produselor autohtone peste hotare, Ministrul delegat pentru I.M.M., Maria Grapini precizand ca majoritatea fondurilor europene vor fi utilizate pentru promovarea brandurilor sub-sectoriale, pentru ca Romania sa se faca cunoscuta in lume prin sustinerea valorilor specifice.

Informatii suplimentare cu privire la discutiile purtate in cadrul acestei intalniri pot fi obtinute accesand pagina de internet dedicata Intalnirilor Euractive: www.uelive.ro.

Documente

Fonduri UE