Cecuri de Inovare

Consiliul National pentru Dezvoltare si Inovare (CNDI) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat la inceputul lunii martie competitia 2012 pentru – Servicii suport pentru Inovare – Cecuri de inovare (CI).

Obiectvul general al acestui program este asigurarea unui instrument flexibil pentru sustinerea IMM-urilor din sectorul productiv in vederea modernizarii tehnologice si cresterii gradului de inovare.

Mecanismul de functionare a programului presupune acordarea de „Cecuri de inovare” IMM-urilor interesate sa dezvolte parteneriate cu institutii de cercetare si inovare in scopul de a crea produse si servicii inovatoare pe baza de tehnologii avansate. Cecurile de inovare pot fi eliberate in orice domeniu economic sau stiintific si vor conduce la o accelerare a transferului tehnologic intre institutii de cercetare si IMM-uri.

Procesul de obtinere a Cecului incepe cu depunerea unei cereri de finantare de catre un IMM. Daca cererea este evaluata favorabil (termen de evaluare de maxim 2 saptamani) atunci conducatorul de program emite Cecul de Inovare, in valoare de pana la 45.000 lei.

IMM-ul poate folosi acest Cec pentru a finanta servicii inovatoare furnizate de universitati, institute de cercetare, sau alte organisme de cercetare. Odata ce IMM-ul beneficiar valideaza Cecul de Inovare si il transmite organismului de cercetare, acesta il poate transmite conducatorului de program pentru a fi achitata suma corespunzatoare serviciilor furnizate.

Cecul de Inovare nu poate finanta mai mult de 90% din costurile eligibile in cadrului unui proiect. Restul cheltuielilor pana la costul total al serviciilor furnizate urmeaza a fi acoperit din fondurile proprii ale IMM-ului beneficiar.

Pachetul complet de informatii cu privire la acest program poate fi accesat pe pagina de internet a Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI): www.uefiscdi.gov.ro, link direct program:

Documente

Cecuri de inovare