Consultare publica a CE

Comisia Europeana, prin Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie a lansat in data de 6 martie 2009, o consultare publica pentru evaluarea eficientei mecanismelor de sprijin pentru inovare, la nivel european. Consultarea vizeaza societatile comerciale si actorii institutionali activi din domeniul inovarii, acestia fiind invitati sa isi exprime opiniile in legatura cu posibilitatile de imbunatatire a sprijinului acordat inovarii la nivel european.

Procesul de consultare va fi realizat on-line, prin intermediul a 2 tipuri de chestionare, unul pentru societati comerciale si un altul pentru actorii institutionali. Completarea chestionarelor se poate realiza pana pe data de 4 mai 2009, urmarindu-se astfel identificarea celor mai bune mecanisme de sprijin, cu impact semnificativ asupra capacitatii de inovare a entitatilor amintite mai sus. Rezultatele obtinute vor fi publicate intr-un Raport de Lucru al Comisiei Europene in luna iunie 2009. De asemenea aceste rezultate vor fi luate in considerare pentru Stabilirea Planului European pentru Inovare, solicitat de catre Consiliul European.

Participarea la aceasta consultare publica este deschisa societatilor comerciale si actorilor institutionali din Regiunea Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de membru al consortiului BISNet Transylvania, si partener al retelei EEN (Enterprise Europe Network), subliniind importanta manifestarii opiniilor partenerilor regionali cu privire la modalitatile optime de sprijin a sectorului inovativ romanesc.
Pentru informatii suplimentare privind aceasta initiativa a Comisiei Europene sunteti invitati sa accesati link-ul indicat mai jos, unde puteti gasi si alege chestionarul corespunzator statutului institutiei/organizatiei dumneavoastra.

Informatii suplimentare:
http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemlongdetail.cfm?item_id=2490&lang=en