European E-Invoicing

In contextul unei economii globale deschise, provocarea competitivitatii consta in capacitatea intreprinderilor de a furniza servicii si produse cu valoare adaugata semnificativa precum si de a se adapta in permanenta la noutatile din domeniul productiei si administrarii unei afaceri.

Pornind de la aceasta viziune, Comisia Europeana a creat si implementeaza la nivel comunitar, o politica de sustinere a sectorului economic, sprijinind, in special IMM-urile in eforturile acestora de adaptare la cerintele pietei europene si globale. Astfel, concentrandu-si eforturile pentru a face informatiile cat mai accesibile, clare si adaptate sectorului IMM, Comisia Europeana publica in mod periodic diverse materiale informative, ghiduri practice si manuale, vizand diverse domenii de interes.

Estimand ca beneficiile adoptarii unui sistem de facturare electronica, la nivel european ar putea aduce beneficii de peste 238 miliarde de Euro, reducand cu pana la 80 % costurile furnizorilor de produse sau servicii, prin procesarea automata a facturilor, Comisia Europeana, prin intermediul European e-Business Lab, a elaborat ghidul „European E-Invoicing Guide for SMEs”. Acest ghid combina informatii de natura tehnica, juridica si practica, indrumand afacerile in procesul de aplicare corecta a acestui sistem de facturare electronica.

Ghidul a fost publicat initial in limba engleza si poate fi descarcat, in mod gratuit, accesand pagina de internet a European e-Business Lab: www.euebl.org, Link direct:
http://www.euebl.org/ebl/wp-content/uploads/2009/11/ebl_eInv_guide_final_web.pdf

Documente

Ghid practic.pdf