Ghid privind finanțările UE pentru turism

Comisia Europeană vine în sprijinul entităților din domeniul turismului prin publicarea unui ghid online care colectează informații despre fondurile Uniunii Europene disponibile pentru persoanele și companiile care lucrează în acest sector.

Ghidul online este un instrument de prezentare și căutare a noilor programe ale UE finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 al Uniunii Europene și Programul Next Generation EU. Acest ghid furnizează informații despre sursele de finanțare ale UE cu cel mai mare potențial de a sprijini investițiile în turism și vă va ajuta să găsiți fonduri adecvate pentru ideile dvs. de afaceri. și conține link-uri către site-urile relevante ale programelor UE și detalii suplimentare pentru fiecare program.

Ghidul și informații specifice privind modalitatea de căutare și selectare a programelor puteți găsiți la link-ul: Guide on EU funding for tourism | Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs (europa.eu)

În ghid găsiți aspecte și informații practice cu privire la cele mai importante programe de finanțare ale UE pentru sectorul turismului precum: eligibilitatea organizației dvs., activitățile eligibile, diferitele tipuri de finanțare, unde să aplicați și când. Prezentul ghid a fost elaborat datorită importanței strategice a turismului pentru UE.  Fiind al treilea cel mai mare sector economic al UE, turismul are într-adevăr un impact semnificativ asupra creșterii economice, a ocupării forței de muncă și a dezvoltării sociale. Un ghid specific era necesar și din cauza nevoilor variate din sectorul turismului și a gamei de programe tematice ale UE care pot, prin urmare, să sprijine acest sector.

Aveți nevoie de asistență tehnică pentru pregătirea proiectului sau pentru a găsi parteneri de finanțare? Enterprise Europe Network – EEN oferă IMM-urilor consiliere gratuită cu privire la oportunitățile de finanțare prin intermediul unei rețele de puncte de contact locale. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a găsi parteneri de afaceri sau parteneri pentru proiectele dvs. de cercetare, dezvoltare, inovare. Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru este membră EEN din anul 2008 și vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu[@]adrcentru.ro.