Intarirea competentelor in domeniul eficientei energetice in constructii

Cererea de proiecte lansata de Comisia Europeana, prin Agentia Europeana pentru Competitivitate si Inovare, in cadrul programului Intelligent Energy Europe, initiativa „BUILD UP Skills – Qualification and training schemes” (Pilonul 2) este activa pana in data de 28 noiembrie 2013, ora 17:00 (ora locala Bruxelles).

In cadrul initiativei aminite finantarile sunt dedicate sectorului constructiilor, respectiv activitatilor de formare si calificare in domeniul eficientei energetice si energiei regenerabile a fortei de munca de pe santiere. Meseriile de arhitect, inginer, urbanist, manager energetic, auditor energetic, nu sunt eligibile in cadrul acestui apel de proiecte. Scopul principal al initiativei este de a asigura o continuitate in educarea si formarea profesionala a meseriasilor din domeniul constructiilor, ca urmare a pregatirii profesionale de specialitate pe care acestia o detin. La aceste activitati de formare si calificare pot participa si cei care la momentul respectiv nu detin un loc de munca.

Solicitantii eligibili sunt reprezentati de entitati juridice independente, cu caracter public sau privat, provenind din tarile membre UE precum si din Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Croatia si Macedonia. Aplicatiile pot fi depuse de catre o echipa formata din entitati stabilite in aceeasi tara eligibila sau de catre o echipa formata din entitati provenind din tari eligibile diferite. Aceasta echipa trebuie sa fie formata din cel putin 2 entitati juridice independente.

Intensitatea maxima a sprijinului financiar nerambursabil acordat este de maxim 75% din totalul costurilor eligibile. Nu exista un prag valoric impus al proiectului, deoarece acesta poate varia in functie de dimensiunea parteneriatului si varietatea si complexitatea activitatilor asumate.

Informatii suplimentare pot fi obtinute accesand website-ul programului prin urmatorul link: http://ec.europa.eu/energy/intelligent/getting-funds/call-for-proposals/how-to-apply/index_en.htm