Misiune economică norvegiano-română pentru identificarea de potențiali aplicați și beneficiari al programului SME Growth România 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de organizație membră Enterprise Europe Network vă informează că, în 22 ianuarie 2020, Innovation Norway, organizație implicată în gestionarea programului SME Growth, organizează misiunea economică și conferința de afaceri – „Inovația antrenează creșterea”, în București, la Crowne Plaza București, România.

Scopul conferinței este de facilita întâlniri între reprezentanții companiilor private norvegiene și române pentru a explora și a discuta aspecte legate de oportunități și puncte forte pentru o dezvoltare durabilă a afacerilor. Evenimentul de networking se va concentra pe companii inovatoare specializate în sectoarele: ”creșterea albastră”, inovație în industria verde și TIC.

Grupul țintă al evenimentului îl reprezintă companii private, potențiali  solicitanți ai celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte ai programului SMEs Growth Romaniahttps://www.innovasjonnorge.no/SMEsGrowthRomania. În cadrul evenimentului se dorește identificarea de parteneri pentru proiecte comune. În acest caz, IMM-urile românești trebuie să ofere un parteneriat sau să caute colaborarea cu un partener norvegian pentru a realiza un proiect.

Subiectele relevante și domeniile de afaceri sunt:

  • Dezvoltare, implementare și investiții în tehnologii inovatoare ecologice / produse și servicii ecologice / „procese de producție mai ecologice”;
  • Dezvoltarea de produse / procese / soluții TIC;
  • Creșterea eficienței producției și a industriei în general;
  • Dezvoltare și investiții în suprastructuri maritime / în soluții legate de transportul maritim / în turismul costier și maritim / în biotehnologie albastră / în resurse miniere / în soluții privind energia albastră / soluții în domeniul pescuitului și acvaculturii / soluții legate de deșeuri maritime / de tehnologii inovatoare pentru alimentarea cu apă, inclusiv desalinizarea.

 Înregistrarea și programul:

Participanții la eveniment se vor înregistra pe o platforma dedicată, unde vor putea să-și promoveze organizația și proiectele care să genereze interes din partea potențialilor parteneri străini. Companiile vor putea apoi să selecteze cât mai multe întâlniri individuale (de 20 de minute) pe diferite intervale de timp pentru a-și maximiza prezența.

Vor fi luați în considerare, pentru participarea la eveniment, numai participanții care sunt eligibili pentru proiecte comune în cadrul granturilor SEE și Norvegiene. Companiile vor fi selectate de o comisie, pe baza criteriilor menționate mai sus. Companiile aprobate pentru participare vor fi validate de Innovation Norway și vor putea începe selectarea întâlnirilor.

Întrucât numărul de locuri disponibile este limitat, în cazul în care sunteți interesat să participați la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați cel târziu până vineri, 17 ianuarie 2020 pe https://innovation-drives-growth.b2match.io/.

Companiilor selectate din România li se vor acoperi toate cheltuielile de participare cu o sumă forfetară de 350 EUR (disponibil pentru companiile aflate la o distanță de cel puțin 150 km de București). Cheltuielile sunt acoperite de solicitant din fondurile sale proprii urmând a fi efectuată o cerere de rambursare ce va fi înaintată către Innovation Norway după ce a avut loc călătoria. Toate subvențiile de călătorie ar trebui să se bazeze pe o cerere de rambursare și o declarație a ajutorului de minimis.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă stă la dispoziție cu informații suplimentare și ajutor în înregistrarea la eveniment.