Misiune economica Romano-Maghiara in domeniul energiei regenerabile organizata de ADR Centru sub egida Enterprise Europe Network

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a desfasurat in cursul acestei saptamani doua actiuni importante, dedicate intreprinderilor din Regiunea Centru. In perioada 2-3 iulie 2013 ADR Centru a organizat conferinta internationala „Utilizarea Surselor de Energie Verde pentru un Viitor Sustenabil si Curat in Romania si Ungaria” si a fost gazda unei misiuni economice prilejuite de aceasta conferinta. Cele doua evenimente au fost organizate in colaborare cu Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca si Camerele de Comert si Industrie din judetele Hajdu-Bihar si Fejér, din Ungaria.

Conferinta a fost organizata in data de 2 iulie, la Tirgu Mures, unde au participat peste 90 de persoane reprezentand firme, asociatii de sprijin pentru intreprinderi, clustere si autoritati locale. „Pe parcursul conferintei au fost dezbatute subiecte precum politicile si proiectele implementate in acest domeniu in Regiunea Centru, planuri de actiune pentru energie sustenabila realizate de autoritati locale din regiune, solutii inovative adoptate pentru obtinerea si utilizarea biomasei sau metode de valorificare si intrebuintare a deseurilor lemnoase. Dupa incheierea conferintei, in cadrul misiunii economice organizate, s-au derulat o serie de intalniri bilaterale de afaceri intre firmele participante din Regiunea Centru si din Ungaria, specializate in productia de biomasa, ambalaje ecologice pentru peleti, instalatii de ardere verzi si instalatii pentru producerea combustibililor verzi, sisteme de incalzire solara si consultanta de specialitate. Delegatia firmelor din Ungaria s-a deplasat urmatoarea zi la Sfantu Gheorghe unde a fost organizata o noua sesiune de intalniri bilaterale intre firme. La finalul acestora, reprezentantii firmelor au vizitat 2 centrale pe baza de biomasa integrate in sistemul de productie a doua firme si plantatia de salcie energetica din localitatea Poian, care se intinde pe o suprafata de 45 ha. Pe parcursul celor doua zile au fost organizate peste 50 de intalniri bilaterale intre 22 de firme din Regiunea Centru si 14 din Ungaria”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele doua evenimente au fost organizate prin intermediul Enterprise Europe Network, cea mai mare retea din Europa care ofera servicii gratuite de informare si consultanta pentru intreprinderi, avand aproape 600 de puncte de contact, unde activeaza aproximativ 4.000 de profesionisti cu experienta, din peste 50 de tari. Toate cele 4 institutii organizatoare ale misiuni economice sunt membre Enterprise Europe Network, sustinand dezvoltarea economica la nivelul mediului de afaceri din cele trei regiuni.

Pentru informatii suplimentare privind serviciile de sprijin de care puteti beneficia prin intermediul Enterprise Europe Network, reprezentata in Regiunea Centru de consortiul BISNet Transylvania, puteti contacta expertii ADR Centru la tel: 0358 401 276, int. 465, e-mail: office@adrcentru.ro, persoana de contact: Emil Toma, Expert Programe sau direct la sediul ADR Centru, Alba Iulia, Str. Decebal, nr. 12. Website: www.bisnet-transylvania.ro.