One Stop Shop pentru IMM-uri

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri deruleaza proiectul "Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM prin introducerea de birouri unice ONE STOP SHOP" co-finantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, Domeniul de interventie 2.2 – Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor.

Popularitatea birourilor unice One Stop Shop este in crestere, in Uniunea Europeana si in intreaga lume, cuprinzand tot mai multe servicii publice. Birouri unice sunt create in tot mai multe State Membre ca urmare a initiativei Comisiei Europene privind simplificarea mediului de afaceri (Business Environment Simplification Task Force – BEST), lansate cu un deceniu in urma.

Proiectul "Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM prin introducerea de birouri unice One Stop Shop” are ca obiectiv general imbunatatirea calitatii si eficientizarea furnizarii serviciilor publice destinate intreprinderilor mici si mijlocii.

Principalele activitati ale proiectului constau in:

  • Fundamentarea teoretica a modelului de birou unic ce urmeaza a fi implementat;
  • Consultarea stakeholderilor in vederea infiintarii si operationalizarii biroului unic pentru IMM – one stop shop;
  • Organizarea de activitati de training si vizite de studiu pentru cresterea capacitatii MECMA si a celorlalte structuri implicate in sprijinirea IMM-urilor prin reducerea birocratiei; si
  • Realizarea biroului unic one stop shop pentru IMM-uri

Mai multe informatii despre proiect si despre stadiul de implementare al acestuia pot fi obtinute accesand pagina de internet: http://www.proiectonestopshopimm.ro/

Documente

OneStopShop