Oportunități de colaborare în proiecte internaționale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network (EEN), vă invită să vă implicați în proiecte internaționale cu finanțare nerambursabilă. În acest sens, vă invităm să consultați cele mai noi propuneri de parteneriat prezentate de platforma EEN:

Oportunitate de parteneriat în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului Europa Creativă

Departamentul de Cultură și Sănătate din cadrul Municipalității Aalborg din Danemarca caută parteneri în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului Europa Creativă – Proiecte de cooperare de mai mare amploare (operatori din minim 6 țări eligibile, durată proiect de cel mult 48 de luni și pot primi un grant de max. 2 milioane ). Proiectul are în vedere aplicarea unor metode inovatoare pentru implicarea tinerilor în activități culturale. Festivalurile cu accent pe performanțele muzicii ritmice sunt mai mult decât binevenite pentru a se alătura consorțiului de proiect.

Oportunitate de parteneriat în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului COSME

Biroul de cooperare internațională a Camerei de Comerț Istanbul caută parteneri în vederea depunerii unui proiect finanțat prin programul Cosme, apelul COS-IP-2017-2-03 Intellectual Property (IP) Prediagnostic and improving access to patent protection for innovative EU SMES. Acest apel de propuneri de proiecte are în vedere sprijinirea IMM-urilor europene inovatoare prin asigurarea unor servicii de asistență și consiliere privind drepturile de proprietate intelectuală.
Mai multe informații referitoare la acest apel găsiți aici:
https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/cosme/topics/cos-2017-2-03.html

Oportunitate de parteneriat în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului ERA NET

O companie scoțiană caută parteneri pentru depunerea unui proiect în cadrul Programului ERA-NET, Smart Energy Systems. Acest proiect are în vedere dezvoltarea unui sistem scalabil pentru încălzirea comunităților mici prin utilizarea tehnologiei celulelor de combustie a hidrogenului produs din energie verde. Ideile de proiect pot fi depuse pana in 11 septembrie 2018, iar aplicația finală se va depune până în 2 noiembrie 2018.
Mai multe informații referitoare la acest apel găsiți aici: https://www.eranet-smartenergysystems.eu/Calls/Regsys_Calls/RegSYS_Joint_Call_2018.

Pentru informații suplimentare legate de aceste oportunități de colaborare precum și alte activități de internaționalizare, vă invităm să ne contactați la următoarele coordonate:

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Serviciul de Cooperare Externă /Dezvoltare Programe, Proiecte Regionale

Persoane de contact:
Gabriela Țârău
Expert programe,
e-mail gabriela.tarau@adrcentru.ro
tel. 0358401276, interior 466

Andreea Potinteu
Expert programe
e-mail andreea.potinteu@adrcentru.ro
tel. 0358401276, interior 462.