Oportunitati de cooperare in afaceri

In data de 16 noiembrie 2009, a avut loc la Bruxelles lansarea Clubului de Afaceri Romania Belgia – „Romania Belgium Business Club”, acesta constituind o noua platforma de cooperare in afaceri dedicata cunoasterii si schimbului de experienta intre intreprinderile din Romania si Belgia.

Constituit sub cupola Enterprise Europe Network, Clubul de Afaceri Romania Belgia reprezinta rezultatul eforturilor unui grup de initiativa romano-belgian, format din Ambasada Romaniei in Belgia, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Uniunea Nationala a Patronatului Roman, UGIR 1903 – Confederatia Patronala a Industriilor din Romania, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania, Eurelectrica, Brussels Enterprises Commerce and Industry (BECI), l’Agence Bruxelloise pour l’Entreprise precum si a unor importante companii din Romania si Belgia.

Misiunea Clubului de Afaceri Romania Belgia este aceea de a facilita contactele dintre intreprinderile, apartinand celor doua tari, interesate in a dezvolta afaceri, a realiza investitii sau a lega relatii de cooperare stabile. De asemenea, Clubul isi propune sa devina un forum de discutii intre mediul de afaceri si cel institutional, atat de la nivel local si national, cat si de la nivel international si European.

Clubul va lua, intr-o prima faza, forma unui cadru ne-institutional, flexibil si consultativ, menit sa lege intr-o retea informala toti actorii economici si institutionali interesati. In cadrul acestei platforme, acestia vor putea schimba si impartasi noutati de interes comun pe linie financiara si comerciala, informatii relevante privind evolutiile cadrului tehnologic si legislativ european, precum si experiente comune in dezvoltarea afacerilor.

Principalele activitati ale Clubului vor consta in:
• Realizarea de evenimente, conferinte si seminarii pe teme de interes;
• Elaborarea unei baze de date ce va include toate contactele relevante pentru membrii clubului;
• Construirea unei pagini de internet;
• Realizarea de actiuni de lobby in interesul membrilor clubului.

Debutand sub forma unui grup de initiativa, compus din 18 membrii, Clubul de Afaceri Romania Belgia este deschis participarii institutiilor, intreprinderilor si organizatiilor din Regiunea Centru, interesate de o deschidere economica spre mediul de afaceri belgian, adeziunea putand fi realizata in mod gratuit, prin completarea si transmiterea unui formular on line, ce poate fi accesat pe pagina de internet a Clubului, la sectiunea „To become a member”.

Informatii suplimentare despre aceasta initiativa pot fi obtinute accesand pagina de internet a Clubului de Afaceri Romania Belgia, la adresa: www.romania-belgium-bc.com, sau in mod direct la adresa de email: info@romania.belgium-bc.com .