Programele de practica studenteasca – O resursa importanta pentru IMM

Companiile din regiunea Centru sunt invitate sa participe, la o dezbatere pe tema facilitarii stagiilor de practica pentru studenti in firme si a integrarii ulterioare a tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii. Evenimentul va avea loc in data de 26 aprilie 2012 la sediul Facultatii de Stiinte Economice, Juridice si Administrative a Universitatii Petru Maior din Targu Mures, strada Livezeni nr. 69, sala C32.

Obiectivul acestui eveniment este stimularea si facilitarea implicarii firmelor din judetul Mures in formarea studentilor si pregatirea acestora pentru a intra pe piata muncii. Prin intermediul stagiilor de practica, companiile pot asigura studentilor transferul de cunostinte si competente, scurtand astfel perioada de acomodare a acestora la primul loc de munca. Mai mult, aceste stagii de practica pot constitui oportunitati de identificare si recrutare a viitorilor angajati.

Evenimentul face parte din activitatile proiectului ˝Practica – primul pas pentru cariera ta˝, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea totala a proiectului este de 3.093.302,00 lei, pentru o perioada de 24 de luni, acesta urmand a fi finalizat la inceputul anului 2013.

Obiectivul general al proiectului este favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 de studenti aflati in tranzitie de la scoala la viata activa, din regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest si Centru. Desi acest obiectiv are ca principala tinta studentii, IMM-urile vor beneficia deopotriva de importante avantaje.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de partener al proiectului ˝Practica – primul pas pentru cariera ta˝, va invita sa va implicati si sa aflati mai multe despre aceasta initiativa, la coordonatele de contact: ADR Centru – Adresa:Str. Decebal, Nr. 12, Cod: 510093, Alba Iulia, Telefon: 0258.818.616, Fax: 0258.818.613, Web: www.adrcentru.ro, Email: office@adrcentru.ro.

Documente

Practica