Programul LIFE: Informare on-line și networking cu specialiști europeni, în 30 aprilie 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați joi, 30 aprilie 2020 la o sesiune de informare privind apelurile de proiecte deschise în cadrul Programului LIFE. Acest eveniment se va desfășura online și va fi și o oportunitate de a identifica parteneri pentru ideile dumneavoastră de proiecte, dar și de a discuta cu specialiști europeni din domenii precum: mediu, deșeuri, calitatea aerului, schimbări climatice, economie circulară etc.

Programul LIFE este instrumentul de finanțare al Uniunii Europene ce sprijină proiectele din domeniul mediului, conservării naturii și schimbărilor climatice. Obiectivul general al LIFE este de a contribui la punerea în aplicare, actualizarea și dezvoltarea politicii și legislației UE în materie de mediu și climă prin cofinanțarea proiectelor cu valoare adăugată europeană. Pentru perioada de finanțare 2014-2020, bugetul LIFE este de aproximativ 3,4 miliarde EURO, iar apelurile de proiecte aferente anului 2020 au fost lansate la începutul lunii aprilie 2020.

Organizațiile interesate să depună proiecte în cadrul acestor apeluri de proiecte sunt invitate să participe la un eveniment de informare, organizat online în 30 aprilie 2020. Pe lângă informații prețioase privind tipurile de proiecte finanțate și modalitatea de depunere a aplicațiilor în cadrul  programului LIFE, această sesiune va fi și o ocazie de networking cu posibili parteneri de proiect și o oportunitate de a discuta cu specialiștii EASME pe teme precum:

  • Tehnologii și soluții de mediu, inclusiv apă, deșeuri, calitatea aerului, sol, pădure, sănătate
  • Schimbări climatice
  • Conservarea naturii și biodiversitatea
  • Inițiative de informare și guvernare privind mediul și clima
  • Economie circulară

Înregistrarea participanților la acest eveniment este deschisă până sâmbătă, 25 aprilie 2020 fiind posibilă accesând https://eu-life-2020.b2match.io/

Mai multe informații privind programul LIFE găsiți aici https://ec.europa.eu/easme/en/life, iar informații suplimentare privind apelul LIFE 2020 găsiți aici https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals