Raspunsul UE la Criza Financiara – Noul portal web al Comisiei Europene

Lumea se afla in fata unei crize economice si financiare fara precedent, iar modul in care vom raspunde acestei provocari va contura viitorul Europei, pentru urmatoarea perioada.

Abordarea Uniunii Euorpene subliniaza necesitatea utilizarii unor strategii comune de promovare pe termen lung a principiilor si obiectivelor europene. De la inceputul acestei furtuni UE a jucat un rol cheie in coordonarea pozitiilor nationale ale statelor membre, influentand in acealsi timp deciziile la nivel global.

Prin intermediul unor actiuni concertate, Uniunea Europeana a reusit sa previna prabusirea pietelor financiare europene, salvand astfel milioane de locuri de munca. Statele Membre implementeaza momentan planuri de revenire economica, acestea reprezentand cel mai ambitios efort international de aliniere a politicilor economice, realizat vreodata. Respingand masurile protectioniste propuse de unele dintre statele membre, acest plan urmareste intarirea pietei unice, aceasta reprezentand catalizatorul pe termen lung al cresterii economice europene.

Nici o tara nu a putut evita forta distructiva a acestei crize, insa prin concentrarea eforturilor si resurselor sale, Europa va putea reveni, mai puternica si mai bine pregatita petnru viitor.

Mentinandu-si abordarea deshisa si transparenta, Comisia Europeana a lansat recent un portal web abordand aceasta tematica, punand astfel la dispozitia actorilor interesati o serie intreaga de informatii cu privire la aspectele politice, economice si financiare legate de modul de abordare a Crizei Financiare de catre UE. Acest portal web poate fi accesat la adresa de internet http://ec.europa.eu/financial-crisis/index_en.htm .