Responsabilitatea Sociala a Corporatiilor

Responsabilitatea Sociala a Corporatiilor (Corporate Social Responsibility) este o conceptie referitoare la contributia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. De-a lungul timpului, initiativele “responsabile” ale companiilor au fost denumite printr-o varietate de termeni: corporate citizenship, corporate philantropy, corporate societal marketing, community affairs, community development etc.

Pe masura ce statele si institutiile internationale si-au dat seama ca adoptarea principiilor de RSC de catre companii serveste obiectivelor de dezvoltare durabila, a aparut si nevoia unor standarde internationale pentru a defini ce inseamna un “comportament corporativ dezirabil”. Natiunile Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica sunt trei dintre cele mai importante institutii care s-au implicat in elaborarea unui cadru de definire, reglementare, implementare si incurajare a acestui tip de comportament antreprenorial.

Acest cadru, a fost insotit de recomandari si principii care sa ghideze statele si autoritatile locale in formularea de politici publice care sa promoveze, sa asigure transparenta si sa sustina initiativele de RSC.

Pornind de la aceasta tema, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice SNSPS Bucuresti, realizeaza un studiu privind responsabilitatea sociala corporativa in randul managerilor intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate in cadrul unui simpozion privind responsabilitatea sociala corporativa in Romania.

Va invitam cu caldura sa participati la acest studiu, contributia dumneavoastra constand in completarea unui chestionar scurt, continand 11 intrebari grila. Timpul de completare a chestionarului nu va depasi 6-8 minute.

Chestionarul trebuie sa fie completat de catre directorul/managerul companiei si este disponibil, in varianta electronica, on-line la adresa de internet: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=pKwCobdOmrERon6zyiZ2Pw_3d_3d

Documente

Document PDF RSC