Saptamana Europeana a IMM-urilor

Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene – DG Enterprise and Industry, organizeaza in perioada 6-14 mai 2009 prima “Saptamana Europeana a IMM-urilor”. Initiativa Comisiei Europene consta intr-o ampla campanile de informare desfasurata pe intreg teritoriul Europei, ce va aduce in prim plan problematica dezvoltarii sectorului IMM.

Seria de evenimente reunite sub eticheta “Saptamana Europeana a IMM-urilor” va oferi actorilor economici europeni posibilitatea de a se informa cu privire la sprijinul si asistenta de care pot beneficia la nivel european, national si local, va facilita crearea de legaturi intre antreprenorii existenti si potentiali, si va pune la dispozitia antreprenorilor o gama larga de informatii, sfaturi, ajutor si idei in scopul dezvoltarii activitatilor lor.

Saptamana Europeana a IMM-urilor va fi coordonata de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene, insa majoritatea evenimentelor si actiunilor vor fi realizate la nivel local, de catre organizatiile de intreprinderi, structurile de sprijinire a afacerilor, autoritatile locale si regionale precum si alte entitati relevante din tarile participante. In acest fel, participantii la eveniment vor putea avea acces la informatii si asistenta adaptata contextelor economice specifice, evenimentul castigand in eficienta si pragmatism. Evenimentul va inspira intreprinzatorii potentiali sa ia initiativa si sa faca ceea ce este necesar pentru a-si atinge obiectivele.

Saptamana Europeana IMM-urilor urmareste sa:

  • Informeze: sa difuzeze informatii in legatura cu asistenta oferita de UE si autoritatile nationale intreprinderilor mici si mijlocii
  • Ofere asistenta: sa creeze un parteneriat EU-IMM, subliniind pe de o parte faptul ca Europa este mai puternica daca exista IMM-uri competitive, iar pe de alta parte faptul ca UE este gata sa le sustina si sa le ofere consiliere
  • Inspire: sa motiveze IMM-urile existente sa-si largeasca orizonturile si sa-si dezvolte si extinda activitatea
  • Impartaseasca: sa difuzeze idei si sa impartaseasca experienta in domeniul antreprenoriatului cu alti antreprenori
  • Incurajeze: sa incerce sa convinga tinerii ca antreprenoriatul este o optiune profesionala atractiva

Organizatiile si institutiile actionand in acest domeniu, vor putea lua parte la Saptamana Europeana a IMM-urilor atat in calitate de organizator, lansand si realizand evenimente si activitati in scopul promovarii antreprenoriatului, cat si in calitate de participant la sesiunile desfasurate la nivel local.

In cadrul acestui eveniment, la nivelul Regiunii Centru, Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Brasov va organiza la Brasov pe parcursul intregii saptamani 6-14 mai 2009, o serie de intalniri intre reprezentantii sectorului IMM din judetul Brasov si cate un reprezentant al asistentei tehnice pentru programele: POR, POS-DRU, POS CCE si PNDR. In cadrul intalnirilor vor fi prezentate oportunitati de finantare; vor fi dezbatute materiale informative primite din partea CE si va fi introdusa idea crearii unei retele de afaceri la nivelul judetului Brasov.

Informatii suplimentare:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/sme-week/index_ro.htm