Saptamana Verde 2009

Directoratul General pentru Mediu al Comisiei Europene – DG Environment, organizeaz? în perioada 23-26 iunie 2009 evenimentul international „Green Week 2009”. Ini?iativa Comisiei Europene va reuni sub sloganul „Climate change – act and adapt” o serie de seminarii, ateliere de lucru, sesiuni de informare si expozitii, structurate in patru teme majore: politicile climatice ale UE, dimensiunea internationala, a trai cu schimbarile climatice si viziunea pentru 2050: o societate fara carbon.

Fiecare tema va contine 8 sesiuni care vor fi transmise live pe internet, si o serie de evenimente colaterale, majoritatea acestora fiind gazduite in cadrul cunoscutei cladiri Charlemagne a Comisiei Europene.

In cadrul celor 3 zile de prezentari si dezbateri, sustinute de reprezentanti importanti din Europa si nu numai, vor fi cautate raspunsuri la intrebari cruciale precum: Care sunt perspectivele privind atingerea unui acord global referitor la controlarea schimbarilor climatice, in cadrul conferintei de la Copenhaga?; Cum pot fi „blindate” economiile statelor europene impotriva efectelor schimbarilor climatice?; Cum poate fi realizata o societate fara carbon pana in anul 2050?; Care sunt actiunile necesare conservarii ecosistemelor si asigurarii unui mediu prielnic vietii pe Pamant? etc.

Informatii suplimentare despre aceasta initiativa, precum si detalii privind inregistrarea la sesiunile acesteia pot fi vizualizate pe pagina de internet a evenimentului, la adresa: http://ec.europa.eu/environment/greenweek/home.html