Ultima ocazie de a participa la Proiectul StartUP Hub Centru

Termenul de înscriere la Proiectul StartUP Hub Centru s-a prelungit până data de 30 septembrie 2018. În luna septembrie sunt organizate ultimele serii de cursuri de dezvoltare antreprenorială. Dacă sunteți interesați, vă recomandăm să vă înscrieți cât mai curând. Mai sunt doar câteva locuri disponibile.

Proiectul StartUP Hub Centru sprijină persoanele care doresc să înființeze o activitate economică non-agricolă în mediul urban. În acest sens, se oferă cursuri gratuite de dezvoltare antreprenorială cu o durată de minim 40 de ore și finanțare nerambursabilă de 38.000 euro/ proiect pentru cele mai bune planuri de afaceri înscrise.

Proiectul este derulat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu SC DAD Expertise SRL și este finanţat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare Romania Start Up Plus.

Proiectul de față se derulează în mai multe etape:

• În prima etapă, ADR Centru organizează cursuri de dezvoltare antreprenorială pentru minim 300 de persoane, axate pe practică, respectiv realizarea unui plan de afaceri. Cursurile se derulează în perioada iunie-septembrie 2018 și durează 40 de ore, fiind organizate pe parcursul a aproximativ două săptămâni.

• În a doua etapă, în cadrul Proiectului “StartUP Hub Centru” se derulează un concurs de planuri de afaceri, deschis până în 30 septembrie 2018. Prin proiect se acordă 36 de granturi în valoare de maxim 177.002 lei, echivalentul a aproximativ 38.000 de euro. Detalii despre concursul de planuri de afaceri sunt disponibile la secțiunea: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_MSPA

• În a treia etapă, cei care sunt selectați pentru a beneficia de sprijin financiar în cadrul proiectului vor înființa un SRL. Termenul de înființare a firmei și de încheiere a acordului de finanțare pe proiect este 31 decembrie 2018. Din luna ianuarie 2019, pentru 12 luni, beneficiarii vor putea utiliza avansul primit, în valoare de 75% din suma solicitată prin proiect. La momentul în care va realiza o cifră de afaceri de minim 30% din suma acordată drept avans, solicitantul poate solicita și restul de 25% din finanțare. Societățile comerciale care încheie acordul de finanțare vor angaja în termen de 6 luni minim două persoane.

• În a patra etapă, cei care au derulat afacerea cu sprijin financiar timp de 12 luni trebuie să demonstreze că au capacitatea să se autosusțină. Proiectele vor fi monitorizate timp de 6 luni.

Înscrierea la cursuri se face prin completarea formularului on line disponibil la adresa de internet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc0IJF5HyN1ODTOGTNt3-KOg_XxIFQUZIN5ftmKfUA3qJCaQ/viewform?c=0&w=1

Informații detaliate despre proiect sunt publicate la adresa:
http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_Centru.

Dacă aveți nevoie de alte informații, nu ezitați să ne contactați la tel. 0358.401.276, int. 423, sau la adresa de e-mail: office@adrcentru.ro. Persoana de contact din partea ADR Centru este Monica Jorj, Expert Programe.