Un nou Parc industrial va fi infiintat la Sfantu Gheorghe

In data de 15 noiembrie 2012, domnii Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, si Simion Cretu, director general ADR Centru au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Dezvoltarea mediului de afaceri in Municipiul Sfantu Gheorghe prin reabilitarea sitului industrial poluat si crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor”. Proiectul va beneficia de sprijin financiar nerambursabil, in valoare de aproape 10 milioane Lei din fondurile Programului Operational Regional, Domeniul major de interventie 4.2, destinat reabilitarii siturilor industriale abandonate, program gestionat de catre ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.

Proiectul vizeaza transformarea vechiul IAS ”Campul frumos„ intr-un parc industrial. Valoarea totala a proiectului este de 24,59 milioane lei, din care 9,53 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre primaria municipiului, care va contribui cu 15,05 milioane lei cofinantare pentru realizarea proiectului. Beneficiarul isi propune, pe parcursul celor 28 luni de implementare, sa decontamineze terenurile poluate, amplasate pe o suprafata de 16,3 ha si sa refaca cadrul natural, luand in considerare normele referitoare la protectia mediului. Din fondurile alocate proiectului, beneficiarul va crea o infrastructura de baza (cladiri pentru birouri, spatii de productie/prestari servicii, retea de utilitati) in vederea amenajarii unei structuri de sprijinire a afacerilor.

“Prin infiintarea acestui parc industrial, primaria municipiului Sfantu Gheorghe doreste sa impulsioneze crearea unor noi firme, dar si sa asigure cadrul necesar pentru dezvoltarea firmelor existente. Este cel de-al doilea proiect contractat pentru reabilitarea siturilor industriale la nivelul judetului Covasna, alaturi de cel din Targu Secuiesc. La nivel de regiune mai avem un proiect contractat, localizat in judetul Harghita, prin care se va realiza un incubator de afaceri si, in perioada urmatoare, un alt proiect localizat tot in judetul Covasna va fi contractat, fiind si ultimul proiect ramas in evaluare pe acest domeniu,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Infrastructura ce se va ridica in cadrul proiectului cuprinde o cladire centrala pentru birouri, cu regim de inaltime P+2E, cu o suprafata utila de 1.744,75 mp, o cladire-hala pentru decoruri teatru, cu o suprafata utila de 1.012,89 mp, drum de acces incinta cu o lungime de 1,3 km, precum si o parcare cuprinzand 110 locuri. In cadrul proiectului se vor crea 316 noi locuri de munca permanente si se estimeaza ca un numar de 24 de firme vor fi gazduite in structura nou creata.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest proiect dar si cu privire la alte proiecte finantate prin POR 2007 – 2013 va invitam sa accesati pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, la adresa: http://regio.adrcentru.ro/

Documente

Parc industrial