Un nou proiect international al ADR Centru destinat sectorului IMM

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, participa alaturi de alti 25 de parteneri internationali la implementarea proiectului de cooperarea inter-regionala DIFASS – „Development of interregional financial assistance to SMEs and of non-grant instruments”.

Proiectul este coordonat de Asociatia Retelei de Afaceri Panon din Gyor, Ungaria, si va fi implementat in parteneriat cu 25 parteneri din 16 tari din Europa. Proiectul urmareste:

  • Sa imbunatateasca accesul la finantare al IMM-urilor inovatoare,
  • Sa promoveze utilizarea instrumentelor de finantare de tip non-grant
  • Sa dezvolte sau sa imbunatateasca politicile regionale pentru utilizarea intensiva a instrumentelor financiare de tip „revolving”
  • Sa sprijine regiunile in identificarea de bune practici,
  • Sa analizeze si sa permita efectuarea transferului de bune practici,
  • Sa disemineze constatarile si rezultatele.

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc la Sárvár, Ungaria, in perioada 10 -11 mai 2012, deschizand astfel calea colaborarii si schimbului de bune practici intre partenerii DIFASS, proces ce se va desfasura pe intreaga perioada de implementare a proiectului.

Proiectul DIFASS beneficiaza de o finantare de peste 2,5 milioane de Euro din partea Comisiei Europene, prin intermediul programului de cooperare inter-regionala INTERREG IV C. Bugetul ADR Centru destinat activitatilor ce vor avea ca beneficiari directi IMM-urile din Regiunea Centru se ridica la suma de 78.323,00 Euro.

Pentru informatii suplimentare privind acest proiect va rugam sa ne contactati prin e-mail: office@adrcentru.ro, sau telefonic: 0358-401.276, interior: 422, persoana de contact Andreea Potinteu.

Documente

DIFASS