Workshop BISNet Transylvania pe tema marcilor si desenelor industriale

In data de 20 iunie 2011 a avut loc la Cluj-Napoca, workshopul cu tema „Marca nationala, marca comunitara si protectia desenului industrial – elemente esentiale strategice ale unei firme, in vederea individualizarii produselor si serviciilor fata de cele ale concurentei”.

Evenimentul a fost organizat sub cupola Enterprise Europe Network, de catre partenerii consortiului BISNet Transylvania: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica (INOE 2000) sucursala Cluj – Centrul de Transfer Tehnologic CENTI si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR Nord-Vest).

Evenimentul a fost dedicat societatilor comerciale, institutelor de cercetare, entitatilor de transfer tehnologic, universitatilor si camerelor de comert din regiunile Centru si Nord-Vest si s-a bucurat de prezenta unor specialisti cu renume din domeniul marcilor si desenelor industriale. Printre acestia s-au numarat doamna Sandra Ibanez – Oficiul de Armonizare in Piata Interna, OHIM, departamentul de Afaceri Institutionale si Relatii Externe, Centrul de Informare, Alicante, Spania si domnul Ovidiu Dinescu – Sef serviciu Marci si Indicatii Geografice din cadrul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), Romania.

Discutiile din cadrul evenimentului au subliniat importanta protejarii marcilor si au oferit raspuns la intrebari precum: ”de ce?, unde?, cand si mai ales cum trebuie protejata marca?”. Expertii in domeniu au prezentat comparativ procedurile nationale si comunitare de inregistrare a unei marci si au raspuns la intrebarile punctuale ale participantilor la workshop.

Evenimentul se inscrie in linia serviciilor de informare si consiliere oferite prin intermediul proiectului BISNet Transylvania, informatii suplimentare despre acesta putand fi obtinute prin accesarea paginii de internet a proiectului, la adresa: www.bisnet-transylvania.ro.

Documente

Marca nationala