Zilele finantarilor UE pentru IMM-uri

Campania „Zilele finantarilor UE pentru IMM-uri” consta intr-o serie de evenimente organizate de catre Comisia Europeana in statele membre ale Uniunii Europene in scopul imbunatatirii nivelului de cunoastere al programelor de finantare europene adresate sectorului IMM. De asemenea, aceste evenimente vor reprezenta o platforma de impartasire a bunelor practici cu privire la promovarea programelor de finantare si facilitarea accesului IMM-urilor la aceste fonduri.

Alaturi de reprezentantii Comisiei Europene, aceste evenimente vor beneficia de prezenta unor importanti experti ai: European Investment Fund (EIF), Enterprise Europe Network, European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA), European Business Angels Network (EBAN), European Association of Mutual Guarantee Societies (AECM), precum si reprezentanti ai autoritatilor de management si organismelor intermediare relevante, din tarile gazda.

Evenimentele nationale vor consta in seminarii de informare de cate o zi, organizate in capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, in perioada 2008-2009. Evenimentul de lansare a acestei campanii a avut loc in Ljubljana in Martie 2008 fiind urmat de evenimente similare in Varsovia, Berlin, Stockholm, Paris, Roma si Budapesta. Evenimentele programate pentru primavara lui 2009 vor fi organizate la Atena, Madrid, Viena si Oslo, detalii despre evenimentele din a doua jumatate a lui 2009 urmand a fi publicate ulterior pe pagina de internet a campaniei.

Participarea la aceste evenimente este deschisa organizatiilor care reprezinta IMM-urile, institutiilor financiare, consultantilor, autoritatilor nationale si regionale, camerelor de comert si industrie, incubatoarelor de afaceri, antreprenorilor, retelelor de cooperare si altor actori relevanti din domeniu.

Aceasta campanie de promovare a instrumentelor europene de finantare adresate sectorului IMM vine sa completeze initiativele anterioare de sustinere a acestui sector, dintre care amintim realizarea Portalului European al IMM-urilor sau infiintarea retelei Enterprise Europe Network.