Prima ediție din 2021 a newsletter-ului Austrian Business News

Șapoul: Ambasada Austriei la București a dat publicității ediția de iarnă a newsletter-ului Austrian Business News, în care regăsiți informații recente și interesante despre economia austriacă și despre parteneritatul dintre Austria și România.

Această nouă ediție a newsletter-ului editat de Ambasada Austriei în România vine după o perioadă în care majoritatea țărilor europene au reușit să facă față anului 2020, un an provocator și în continuă mișcare economică, pe care, din fericire, l-am lăsat în urmă.

Partenerii austrieci ai României își doresc să abordeze anul 2021 cu elan și curaj, pentru a iniția o dezvoltare pozitivă după pandemie. Ei subliniază că dezvoltarea economică și cea a infrastructurii sunt pilonii deosebit de importanți, care ar putea oferi impulsul necesar dezvoltării României și care ar putea asigura implementarea unei politici economice consistente, transparente, stabilă și previzibilă.

Austria intră oficial în anul 2021 ca fiind al doilea cel mai important investitor străin din România, iar companiile austriece consideră că România va rămâne o locație importantă, ele continuând să investească în țara noastră.

În newsletter-ul Ambasadei Austriei se subliniază faptul că ultimii șapte ani de constantă implementare a strategiilor de specializare inteligentă au demonstrat că procesul de descoperire antreprenorială este piatra de temelie a strategiilor implementate eficient.

Temele importante abordate în această ediție a newsletter-ului Austrian Business News:

  • Guvernarea electronică poziționează Austria printre națiunile de top din Europa;
  • Tehnica medicală austriacă se evidențiază în întreaga lume;
  • Exportul de produse agricole din Austria sfidează Corona;
  • Concernul farmaceutic Takeda își extinde activitatea din Austria;
  • Experiența experților austrieci în lupta împotriva COVID-19.

Pe lângă oferta de consultanță oferită firmelor austrice și organizarea mai multor evenimente pe diverse teme, această ediție de newsletter propune și mai multe oportunități de afaceri între firme românești și austriece, în domenii precum infrastructura, smart mobility, smart airports, eGovernment, eCommerce și industria metalurgică.

Întregul material poate fi regăsit aici!