NEB Catalyse: Finanțare nerambursabila pentru start-upurile și scale-upurile sociale inovative

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network, aduce în atenția IMM-urilor din Regiunea Centru o finanțare disponibilă prin programul EIT Community NEB Catalyse.

NEB Catalyse este un program de accelerare conceput pentru a susține antreprenorii  în dezvoltarea de produse/ soluții inovatoare realizate în concordanță valorile cheie ale Noul Bauhaus European (sustenabilitatea, caracterul estetic și incluziunea). Acest apel este lansat sub egida  comunităților de cunoaștere și inovare din cadrul Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT Community New European Bauhaus Catalyse) și are în vedere sprijinirea a 28 de proiecte propuse de start-upuri si scale-upuri din Europa.

Aplicanții selectați pot primi o finanțare nerambursabilă de până la 50.000 de Euro. Pe lângă finanțare, acestora li se oferă sesiuni de coaching, platforme și tehnologii diverse pe care să le folosească, dar și oportunități de promovare în cea mai mare comunitate de inovare din Europa.  Proiectele pot fi depuse până în 4 decembrie 2023  accesând https://neb-catalyse.awardsplatform.com/

Cine poate depune proiecte: start-upuri și scale-upuri active în sectoare industriale sau în domeniul industriilor cultural creative care dezvolta soluții/produse în concordanță cu inițiativa New European Bauhaus (Noul Bauhaus European) și care au un nivel de pregătire tehnologică/business de cel putin 4 (TRL/BRL ≥4).  Mai multe informații găsiți aici și în documentul anexat (engleza).

Ce este NEB? Noul Bauhaus European este o inițiativă ce  exprimă ambiția UE de a crea locuri, produse și moduri de trai estetice, durabile și incluzive. El promovează un nou stil de viață în care durabilitatea corespunde stilului, accelerând astfel tranziția verde în diferite sectoare ale economiei noastre, cum ar fi construcțiile, mobilierul și moda, precum și în societățile noastre și în alte domenii ale vieții noastre de zi cu zi.

Pentru a afla mai multe informații cu privire la serviciile acordate prin Enterprise Europe Network va rugam sa accesați https://een-transilvania.ro/

NEB-Catalyse-2024-Call-Manual