A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség versenyalapú támogatást nyújt a vállalkozói szférának

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez az elmúlt időszakban számos jelzés érkezett a potenciális pályázóktól a cégek versenyalapú támogatáshoz való jutásának esetleges romlása, illetve az esélyegyenlőség csökkenéséhez vezető helyzetek kialakulása okán. Ezért, a Központi Régió 2021-2027-es Programjának menedzsment hatóságaként, az ügynökség kezdeményezte a pályázatok kiválasztási mechanizmusának módosítását az 1.4.1-es, Technológiai beruházások a KKV-ékba című beavatkozás esetében, a PRC/110/PRC_P1/OP1 felhívás keretében.

Ennek következtében a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség nyilvánosságra hozza a 4. számú kiigazítását (Corrigendum nr. 4), amelynek értelmében az említett pályázati felhívásban a pályázatok benyújtási időszaka a 2023. december 11., 12.00 óra – 2024. február 12., 12.00 óra közötti időszakra módosul. Ezt követően a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség javasolja a Központi Régió Programja (PR Centru) monitoring bizottságának, hogy a vállalkozói szféra által benyújtott pályázatok kiválasztása az illető pályázat által elért pontszám alapján történjen.  

„Arra vállalkoztunk, hogy válaszolunk az emberek és a potenciális kedvezményezettek valamennyi típusának igényeire, akikkel együtt dolgozunk, legyen szó a Központi Régió közigazgatási hatóságokról, civil társadalmának képviselőiről vagy vállalkozói környezetéről. A magánszféra pályázati felhívásaival kapcsolatos jelzések nyomán előkészítjük a Központi Régió monitoring bizottsága összehívási eljárását, hiszen ez egyedüli szervként hagyhatja jóvá a pályázatok kiválasztási módszertanának módosításait, amely a régió vállalkozásai közötti tisztességes versenyt biztosítani lehet. Kielemeztünk valamennyi lehetőséget, ezért halasztjuk el a KKV-ék új technológiai beruházásaira vonatkozó pályázati felhívásunk megnyitását és a kiválasztás módszertanát is megváltoztatjuk. Úgy gondoljuk, hogy ezáltal mindenkinek időt adunk a színvonalas pályázatok elkészítésére. A későbbiekben közöljük a kiválasztási mechanizmus alkalmazásával kapcsolatosan elfogadott megoldásokat, amelyek a benyújtott pályázat jelen felhívás keretében elért pontszámára alapoznak” – jelentette ki Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

[Mai multe detalii]