DLAF-Departamentul pentru Lupta Antifrauda

„Departamentul pentru Lupta Antifrauda-DLAF din cadrul Guvernului Romaniei, efectueaza, pe baza de autonomie operationala, investigatii privind neregului si/sau posibile fraude in legatura cu fondurile comunitare”.

Protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania

Departamentul pentru Lupta Antifrauda –DLAF asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania. Departamentul are atributii de control al fondurilor comunitare, fiind coordonatorul national al luptei antifrauda.
DLAF efectueaza controale operative la fata locului, din oficiu ori in urma sesizarilor primite de la autoritatile cu competente in gestionarea asistentei financiare comunitare, de la alte institutii publice, de la persoane fizice sau juridice, mass-media, OLAF, precum si celelalte State Membre.
Potrivit prevederilor Legii nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, comiterea de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene se pedepseste cu inchisoare de pana la 20 ani si interzicerea unor drepturi.
Orice sezire privind nereguli si/sau posibile fraude in acordarea sau utilizarea fondurilor comunitare poate fi adresata Departamentului pentru Lupta Antifrauda:
www.antifrauda.gov.ro, antifraud@gov.ro, tel: 021/3181185, fax.021/3121005”