A magánszféra digitalizálására vonatkozó kérdőív

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) olyan tanulmány kidolgozásába kezdett, amely a közigazgatásban és a gazdasági szakterületén szükséges digitális képességekhez kapcsolódó szükségletek és kínálat piacára vonatkozik, másfelől azonban ez a tanulmány azt is célul tűzte ki, hogy aktuális adatokat szolgáltasson arra vonatkozóan, hogy a közszféra, illetve magánszféra intézményrendszere milyen mértékben készült fel/áll készen a szolgáltatások, munkafolyamatok és közönségszolgálat egyre fokozottabb digitalizálására, egyben azt is felméri, hogy milyen mértékben szolgálja a vonatkozó igényeket a tanügyirendszer, illetve a szakképesítési hálózat, nyújt-e olyan szolgáltatásokat az oktatás valamennyi szintjén, amelyek megfelelnek vagy illeszkednek a digitális képességfejlesztés szükségletéhez.

A tanulmányhoz felhasznált adatok begyűjtése érdekében a magánszféra számára kérdőív is készült. Kitöltésével elősegítheti, hogy felmérjük, mekkora fontosságot tulajdonítanak a digitális képességeknek a munkaerő alkalmazásakor, illetve annak, hogy a cégek alkalmazottai megfelelő képességekre tegyenek szert ezen a téren, ugyanakkor beazonosíthatjuk azokat a korlátokat is, amelyek lelassíthatják a digitalizáció folyamatát, illetve tudomást szerezhetünk a magánszféra digitális képességjavításra vonatkozó igényeiről.

A tanulmány eredményei regionális szinten segítik majd elő az európai uniós alapok időzítési folyamatainak javítását, és felhasználjuk majd olyan helyi és regionális szintű projektek kidolgozásában is, amelyek a versenyszféra felkészítését célozzák meg, továbbá sikeres helytállását a gazdaság és társadalom egyre elterjedteb digitalizációs folyamatiaiban, tesszük ezt azáltal, hogy elősegítjük a humánerőforrás felkészítésének javítására vonatkozó folyamatok beindítását.

Javasoljuk, hogy a kérdőívet a humánerőforrás osztály töltse ki a kérdéskörért felelős IT szakosztállyal/szakemberrel együttműködésben, hiszen a kérdések többnyire arra vonatkoznak, hogy milyen digitális képességekkel rendelkeznek az önök intézményének alkalmazottai. A kérdőív kitöltésének hozzávetőleges időtartama: 15-20 perc.

A kérdőív itt található.

Köszönjük a kérdőív kitöltésére fordított idejét!

A román nyelvű ismertető linkje: http://www.adrcentru.ro/comunicare/chestionar-referitor-la-digitalizarea-mediului-privat/