A Regionális Operatív Program 2014-2020 – 2.1.B beruházási prioritása felhívásának újbóli meghirdetése az „Üzleti inkubátorok a Központi Régióban” témakörben

A Fejlesztési, Közmunkálatokért felelős és Közigazgatási Minisztérium 2021. április 14-én új pályázati felhívást indított a PI 2.1.B – Üzleti inkubátorok a Központ Fejlesztési Régióban kategóriában. A Régióban megvalósítandó projekteket kizárólag a MySMIS alkalmazáson keresztül lehet benyújtani, 2021.05.14-20.20.06. közötti időszakban.

A prioritás célja a KKV-k piaci helyzetének megerősítése az Országos Versenyképességi Stratégiában és a Regionális Fejlesztési Tervekben meghatározott versenyterületeken ágazati üzleti inkubátorok fejlesztésével vagy létrehozásával, a kapcsolódó környezet kiépítésével, ezek felszerelésével, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások fejlesztésével.

A vissza nem térítendő finanszírozás értéke minimum 200 000 euró, a maximális összeg 7 millió euró. Az újraindítás célja a Központi Fejlesztési Régióban fennmaradt pénzügyi keret (7 millió euró) felhasználása, a PI 2.1.B – Üzleti inkubátorok keretén belül.

Az állami/de minimis támogatási program 2021. december 31-ig érvényes, tehát a projektek szerződtetése is ezen időpontig engedélyezett.

Jogosult pályázók:

  • az üzleti inkubátorok alapítói (a önkormányzatok, akkreditált felsőoktatási intézmények vagy ezek konzorciumai, kutatási és fejlesztési intézetek, központok és állomások, kereskedelmi kamarák, magán vállalatok, szövetkezetek, egyesületek és alapítványok, munkaadói szövetségek, szakszervezetek);
  • az üzleti inkubátor alapítói között partnerségek.

Versiunea în limba română aici …