Semnare Acord de colaborare între Ministerul Finanțelor prin Autoritatea de Certificare și Plată și ADR Centru

Acordul de colaborare semnat între Ministerul Finanțelor prin Autoritatea de Certificare și Plată și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru este primul dintre cele necesare, conform OUG 122 /2020, pentru implementarea Programului Operațional Regional CENTRU 2021-2027.

În data de 2 mai 2022, Ministerul Finanțelor prin Autoritatea de Certificare și Plată (ACP) a semnat acorduri de colaborare cu toate cele opt Agenții pentru dezvoltare regională din România. Aceste documente au fost semnate la scurt timp după transmiterea de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a Acordului de Parteneriat către Comisia Europeană. Astfel, România deschide seria de documente oficiale încheiate pentru accesarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare în perioada 2021-2027.

ADR Centru a fost reprezentată de către domnul Simion Crețu, Director general, care a semnat, împreună cu domnul Attila György, Secretar de Stat în Ministerului Finanțelor, Acordul de colaborare privind managementul financiar la nivelul Programului Operațional Regional aferent perioadei de programare financiară 2021–2027, în prezența doamnei Lucia Crăciun, Director general ACP.

Acest acord încheiat cu Autoritatea de Certificare şi Plată – în calitate de Organism contabil şi Organism responsabil cu primirea fondurilor de la Comisia Europeană pentru Programul Operațional Regional Centru 2021-2027 – are ca obiectiv general stabilirea responsabilităților în ceea ce privește derularea acestui Program în Regiunea de dezvoltare CENTRU în perioada 2021-2027.