ADR Centru lansează instrumentul online pentru prezentarea și promovarea locațiilor de investiții în Regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are rolul de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabila a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. Pentru atingerea acestui obiectiv, Serviciul pentru Sprijinirea Mediului de Afaceri și Promovare Investiții din cadrul Agenției desfășoară o activitate constantă de promovare a Regiunii Centru și a oportunităților regionale, la nivel internațional, în vederea atragerii de investitori străini.

Misiunea asumată de ADR Centru la nivel regional este de a susține creșterea nivelului  investițiilor străine, prin promovarea mediului de afaceri regional, a potențialului investițional al Regiunii Centru la nivel internațional și asistarea companiilor străine în implementarea proiectelor de investiții, inclusiv pe cele finanțate prin intermediul parteneriatului public-privat. Serviciile de sprijin pentru afaceri și promovarea investițiilor oferite gratuit de ADR Centru pun la dispoziția celor interesați un instrument unic, prin care oferta de locații pentru investiții din cele șase județe ale Regiunii Centru este prezentată potențialilor investitori, alături de o descriere a elementelor de accesibilitate, facilități existente, utilități, aspecte financiare și legale.

Informațiile sunt preluate direct de la deținătorii acestor locații, care reprezintă parcuri industriale, centre de transfer tehnologic, incubatoare de afaceri sau UAT-uri sau alte organizații care oferă terenuri sau clădiri pentru investiții.

Orice persoana fizica sau juridică ce deține, sau are capacitatea de a reprezenta legal o organizație ce deține unul sau mai multe terenuri sau construcții oferite spre închiriere, cumpărare sau concesionare în scopul dezvoltării unei activități economice, poate solicita includerea locației în harta interactivă.

”Investițiile private sunt ingredientul esențial pentru dezvoltarea oricărei comunități. În cazul regiunii Centru, s-a dovedit că în special investițiile străine au potențialul de a aduce la nivel local cele mai noi tehnologii și procese de producție. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că, de unul singur, capitalul autohton nu poate inova suficient de mult și de repede. Mai ales pentru orașele României și stadiul lor actual, investițiile străine înseamnă oportunitatea de a face un salt de dezvoltare și de a recupera mai rapid distanța față de centrele economice din Europa de Vest. Investițiile private înseamnă mai mulți bani pentru comunitate, deci mai multă prosperitate. Studiile arată că fiecare euro din investiții străine directe atrage după sine cel puțin încă un dolar din investiții autohtone. Mai mult, pe întreg lanțul, sunt furnizori și clienți ai noilor investitori care beneficiază de pe urma prezenței acestora pe piața locală – a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pentru mediul de afaceri autohton, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – prin rețeaua Enterprise Europe Network – oferă companiilor din regiune servicii gratuite de informare și consiliere care le pot susține în activitatea de dezvoltare sau accesarea de noi piețe. Prin această rețea europeană, companiile românești au acces la peste 600 de organizații din lume, pentru a-și internaționaliza afacerile. Firmele  pot solicita gratuit servicii de informare și consultanță pentru aspecte referitoare la legislația europeană, reglementările și oportunitățile pieței europene a bunurilor și serviciilor (inclusiv sistemele de impozitare și alte taxe aplicabile la export), dar și pentru informații despre standardele și drepturile de proprietate intelectuală.

Investește în Regiunea Centru! – www.centruregion.com