ADR Centru organizeaza o intalnire regionala cu investitori italieni

Joi, 27 martie 2008, un grup de investitori italieni va lua contact cu autoritatile locale si cu reprezentantii mediului de afaceri din centrul Transilvaniei. Este pentru prima data cand o delegatie italiana din Regiunea Veneto soseste in Regiunea Centru, la invitatia Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Cele doua regiuni vor avea o intalnire bilaterala in vederea identificarii si valorificarii oportunitatilor comune de investitii in domeniul gestionarii deseurilor.

In urma demersurilor pe care ADR Centru le-a facut pentru promovarea Regiunii de Dezvoltare Centru pe langa institutiile europene, autoritatile locale ale Regiunii se pot edifica si pot dezvolta parteneriate durabile cu institutii europene si cu alte autoritati locale din statele membre. Raspunzand acestor demersuri, Biroul de reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles a initiat o serie de contacte cu reprezentantii Regiunii Veneto pe langa Uniunea Europeana. Ca urmare a acestor contacte, sprijinite de catre reprezentantii landului german Brandenburg la Bruxelles, in regiunea Veneto s-a creat un grup de initiativa care a decis strangere legaturilor cu Regiunea Centru, pentru a asigura dezvoltarea echilibrata a acestei zone.
Valorificand practic relatiile de buna colaborare dezvoltate intre reprezentantii la Bruxelles ai regiunilor Centru si Veneto, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va organiza si gazdui, in data de 27 martie 2008, la Alba Iulia, o intalnire in cadrul careia reprezentantii Regiunii Veneto si ai mediului de afaceri din aceasta regiune italiana vor prezenta, unui public format din reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai Camerelor de Comert si Industrie, precum si ai autoritatilor responsabile pentru sectorul de mediu din Regiunea Centru, oferte si propuneri practice de investitii si parteneriate in domeniul gestionarii deseurilor.

„In cadrul acestei intalniri avem in vedere atat faptul ca Regiunea Centru va putea deveni partenera a Regiunii Veneto, in anumite proiecte concrete si credem ca investitorii italieni pot genera un schimb avantajos de informatii in domeniul gestionarii deseurilor. Oaspetilor nostri le vor fi prezentate oportunitatile de investitii, atat prin programul Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala (“Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”), cat si prin programele operationale de mediu. Ei vor lua cunostinta despre strategia regionala in domeniul protectiei mediului si vor stabili contacte utile cu reprezentantii administratiei publice si ai Camerelor de Comert din Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La intalnirea cu investitorii italieni, sunt invitati sa participe reprezentanti ai Consiliilor judetene si Prefecturilor din cele sase judete ale Regiunii Centru, primarii celor mai importante orase si municipii din regiune, precum si reprezentanti ai Camerelor de Comert si ai Agentiilor de Protectie a Mediului din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Reuniunea va avea loc in Sala de sedinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, incepand cu ora 10.00, si va invitam sa luati parte la lucrarile acesteia, conform Agendei atasate.

Alba Iulia
26.03.2008