ADR Centru sustine tinerii studenti sa investeasca in educatie si in obtinerea de experienta

In perioada 30-31 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a desfasurat prima editie a Conferintei internationale “Managementul carierei in societatea bazata pe cunoastere”. Prezenti la deschidere si pe parcursul evenimentului, reprezentantii ADR Centru au prezentat studentilor oportunitatile pe care le pot avea lucrand in cadrul unor institutii, a unor firme private, dar si drepturile lor de a munci si studia in strainatate.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare, Consiliere si Orientare in Cariera (CICOC) din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, in parteneriat cu Universitatea din Czestochowa – Polonia, Primaria Municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba. Deschiderea conferintei a avut loc in Aula Universitatii, in prezenta a peste 200 persoane. Succesul tematicii a atras multi studenti, iar datorita cereri-lor venite din partea studentilor gradul de participare a depasit asteptarile organizatorilor, pe durata celor 2 zile, in cadrul evenimentelor prevazute in program participand aproximativ 270 de persoane.

”Gasirea si mentinerea unui loc de munca a fost si este pentru fiecare dintre noi de multe ori o provocare sau o problema. De aceea sfaturile, indrumarile sau experienta noastra nu pot decat sa ajute studentii sa nu-si piarda rabdarea, sau sa nu considere ca tot ceea ce au investit in ei este zadarnic, daca nu reusesc sa obtina ceea ce iti doresc imediat ce ies de pe bancile facultatilor. Am reusit sa le transmitem tuturor ca isi pot cauta si gasi loc de munca fie in administratia publica, fie la firme, mai ales ca la nivelul Regiunii Centru, doar prin Programul Operational Regional pe care il gestionam s-au creat peste 2000 noi locuri de munca. Iar pentru cei ce doresc si au idei de afaceri exista si posibilitatea accesarii a 10.000 de euro ne-rambursabili ca ajutor de stat,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reprezentantii ADR Centru au mai participat la Workshop-ul “Posibilitati reale de insertie a absolventilor pe piata muncii din perspectiva agentilor publici si privati”, alaturi de alti reprezentanti ai partenerilor acestui eveniment. In urma discutiilor derulate in cadrul prezentarilor pe sectiuni, s-a stabilit continuarea experientei acestei manifestari prin crearea unei retele universitare care sa reuneasca specialisti, cercetatori preocupati de domeniul managementului carierei, prin intermediul careia sa se organizeze si alte astfel de evenimente, in cooperare, precum si implicarea comuna in proiecte pe acest domeniu. De mentionat este faptul ca aceasta conferinta derulata la Alba Iulia si aflata la prima editie este si prima manifestare din tara de aceasta factura, organizata pentru studenti.