AGENDA PLINA PENTRU PRIMA SEDINTA A CDR CENTRU DIN ACEST AN

Vineri, 23 ianuarie 2009, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru organizeaza prima Sedinta ordinara, din acest an, a principalilor factori de decizie din Regiunea Centru. Puncte importante ale directiilor de dezvoltare ale Regiunii vor fi discutate de cei sase presedinti ai Consiliilor Judetene din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, care se vor intalni alaturi de ceilalti 18 membri ai CDR, reprezentanti ai muncipiilor, oraselor si comunelor din fiecare judet.

La primul punct de pe ordinea de zi a sedintei a fost programata o analiza a Raportului privind rezultatele parteneriatului dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg. Dezbaterea va fi sustinuta in prezenta unei delegatii reprezentative a Landului Brandenburg, la aceasta sedinta fiind invitati domnul Gerd Harms – Secretar de Stat in cadrul Cancelariei Landului Brandenburg si domnul Gerhard Ringmann – directorul Compartimentului „Europa/International” din cadrul Cancelariei Landului. Alaturi de distinsii oaspeti, la aceasta reuniune va participa si doamna dr. Birgit Schliewenz, in calitate de reprezentant pentru chestiuni de parteneriat intre cele doua regiuni europene.

In cadrul sedintei CDR Centru din 23 ianuarie va fi dezbatut si proiectul de hotarare privind aprobarea modificarii Regulamentului de Organizare si Functionare al CRESC Centru, ca urmare a emiterii Hotararii de Guvern nr. 1383/2008, privind modificarea HG 764/2007 pentru aprobarea constituirii comitetelor regionale de evaluare strategica si corelare si a Regulamentului – cadru de organizare si functionare a acestora, adoptata in data de 4.11.2008.
 
In aceeasi intalnire, membri CDR Centru vor analiza si proiectele de hotarare care vizeaza incheierea unor parteneriate intre ADR Centru si alte organizatii, pentru cofinantarea unor proiecte de dezvoltare. Este vorba despre parteneriatele pentru proiectele „Retea interregionala pentru alimentatie sanatoasa – Health Nutrition”, „Politici pentru Imbunatatirea Proceselor din domeniul Software pentru IMM-uri – EuroSPI for SMEs”, „Realizarea Eco-Inovarii prin schimb la nivel de politici – GEEP”, „Imbunatatirea politicilor publice regionale in ce priveste internationalizarea tehnologica a afacerilor”, precum si Acordul de Parteneriat intre ADR Centru si Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, „GIP-FIPAG Groupement d’interet public” din Franta si „Berufsforderungswerk e.V. des Bauindustrieverbandes Berlin-Brandenburg” din Germania care prevede participarea financiara a ADR Centru la co-finantarea proiectului „Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional – Regiunea Centru”.

Proiectul de hotarare privind avizarea Contractului Colectiv de Munca incheiat intre ADR Centru si Sindicatul „Centru”, o Informare privind stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 in Regiunea Centru si Proiectul de hotarare privind avizarea in vederea retragerii certificatului de investitor in zona defavorizata pentru societatiile comerciale SC Nato Impex SRL cu sediul in Balan si SC Mecta SRL cu sediul in Copsa Mica sunt alte subiecte ale sedintei CDR Centru.

„Agenda CDR Centru pentru aceasta prima sedinta din anul 2009 este destul de plina de evenimente. Membrii CDR Centru vor dezbate problemele si proiectele de hotarare propuse, pentru a impulsiona dezvoltarea regionala, mai ales ca proiectele finantate prin Programul operational Regional aduc o crestere economica importanta si duc la cresterea PIB in Regiunea Centru. Consideram ca parteneriatele reprezinta o solutie viabila pentru identificarea si fructificarea celor mai bune oportunitati care sa duca la evitarea problemelor de fond din societate si sa impulsioneze cresterea nivelului de trai al populatiei”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia,
22.01.2009