AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA CENTRU VA AVEA UN SEDIU NOU IN ALBA IULIA

Lucrarile pentru un nou sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au fost demarate la sfarsitul lunii mai. Finantate prin programul Phare 2006, lucrarile prevad reabilitarea si extinderea spatiului existent la adresa vechiului sediu al ADR Centru, str. Decebal nr. 12, in vederea eficientizarii activitatilor proprii si delegate ale ADR Centru. Proiectul are o valoare totala de peste 800.000 euro, din care valoarea eligibila este 675.000 euro.

Activitatea ADR Centru se desfasoara in prezent in doua cladiri diferite, situate pe strada Decebal nr. 12 si Piata Consiliul Europei nr. 32D. Sediul administrativ al ADR Centru ce va fi reabilitat dispune de 6 birouri, magazie, arhiva, precum si anexele aferente, lucrarile de reabilitare fiind necesare pentru a aduce cladirea la un nivel corespunzator din punct de vedere al necesitatilor (conditii de lucru, numar de personal, tipuri de activitati desfasurate, etc). Prin proiectul „Reabilitarea si extinderea sediului ADR CENTRU din str. Decebal nr. 12 Alba Iulia” noul sediu al Agentiei va fi format din 16 birouri, 1 sala de conferinte, arhiva, magazie si spa-tii administrative. Pe perioada celor 12 luni de implementare a proiectului, 292,70 mp din vechea cladire vor fi reabilitati, compartimentati si modernizati si inca 572,00 mp de birouri vor fi construiti prin extinderea cladirii respective. Implementarea proiectului va genera cresterea capacitatii institutionale a ADR Centru, pentru a sprijini eficient finalizarea programelor PHARE si derularea Programului Operational Regional. Prin aceasta investitie se urmareste cresterea performantei in planificarea, programarea si implementarea fondurilor alocate dezvoltarii Regiunii Centru, utilizarea eficienta a resurselor financiare si umane in asistarea comunitatilor din Regiunea Centru si, nu in ultimul rand, cresterea numarului de personal angajat pentru desfasurarea optima a activitatii institutiei.

„Reabilitarea si extinderea spatiului de lucru vor permite o crestere a eficientei muncii in raport cu activitatile curente, dar si o redimensionare a aparatului de lucru, ca urmare a existentei pe viitor a unor spatii propice desfasurarii activitatii noastre. Proiectul raspunde unor necesitati si constrangeri identificate la nivelul Agentiei. Activitatea ADR Centru presupune o munca laborioasa cu beneficiarii de fonduri publice, formarea unor comisii de evaluare pentru care trebuie sa se asigure confidentialitatea, care trebuie sa-si desfasoare activitatea in spatii in care nu au acces toti angajatii. Lucrarile prevazute pentru extinderea spatiului vor rezol-va nevoia stringenta de dezvoltare imediata a capacitatii institutionale proprii, atat din punct de vedere mate-rial ca sediu si dotari, cat si uman, din punctul de vedere al largirii aparatului de lucru si al perfectionarii conti-nue”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.